Verschillende soorten wijnen

Wijn is een drankje dat alcohol bevat en ontstaat door het vergisten van de sap die uit druiven komt. Je hebt verschillende soorten wijn, die passen elk ook bij andere gerechten. Naast alcohol bestaat wijn onder andere ook uit suikers, zuren en andere ingrediënten. Het is belangrijk dat de wijnen worden geclassificeerd en dus worden vastgelegd. Hierbij de verschillende soorten wijnen. 

 

Witte wijn

Een van de bekendste wijnen is de witte wijn. Die kun je ook nog eens onderverdelen in verschillende soorten. Zo heb je een droge witte wijn als er weinig suiker in zit. Vaak zijn ze ook nog rijk, rond en zacht. Witte wijnen met de normale hoeveelheid suiker is een droge zoete wijn en is zoals de naam zegt dus zoeter van smaak. Een witte wijn past het beste bij een dessert.

 

Rode wijn

Daarnaast heb je nog de rode wijn die gemaakt wordt blauwe druiven. De rode kleur komt doordat de geperste druiven met de schillen gisten. Vaak duurt het een aantal weken voordat de rode kleur tevoorschijn komt. De soort kleur hangt af van de leeftijd van de wijn, zo kan de kleur verschillen van paarsig rood en oranje. Verder is de rode wijn een stille wijn waardoor het dus geen koolzuur bevat. Verder heeft het altijd een droge smaak omdat alle suiker bij de gisting is omgezet in de alcohol. 

 

Rosé wijn 

Verder heb je nog de rosé wijn die gemaakt wordt van een combinatie van blauwe en witte druiven. Doordat de schillen van de blauwe druiven minder lang bij het sap blijven krijgt de rosé wijn haar bekende kleur. Doordat de witte wijn met rode wijn wordt gemengd krijgt de rosé haar zoete smaak. Rosé wordt vaak in de zomer gedronken.

 

Wijnen!

Na het lezen van dit artikel wil jij natuurlijk gaan wijnen. Dat kan gelukkig bij Woodstone Pizza and Wine. Naast lekker wijn drinken kun je daar ook pizza en pasta eten. Het is een unieke plek om zowel te drinken als te eten. Daarom moet je maar snel een plekje reserveren zodat je strak kunt gaan genieten. Eet smakelijk!

No Comments

Leave a Comment