Vinyl LP klokken, recyclen tot kunst verheven

Ben je al een tijdje op zoek naar een bijzondere klok? Kun je het perfecte exemplaar niet vinden? Mag ik je dan een tip geven? Denk eens aan een LP klok. Niet zomaar een LP klok, maar een klok, gemaakt van vinyl, het materiaal van de langspeelplaat, waarin een leuk thema is verwerkt. Deze nieuwe klokken zijn nog niet heel lang verkrijgbaar, dus je hebt meteen een nieuwe trend aan de muur hangen. Er worden steeds nieuwe thema’s toegevoegd aan het assortiment en de prijs is ook okay, voor nog geen drie tientjes heb je er al eentje aan de muur hangen. Bijzonder detail: Het betreft klokken, gemaakt van gerecycled materiaal! Waarmee blijkt dat je met recyclen hele leuke producten kunt maken.

Hergebruik van oude LP’s om afval te beperken

LP klokken, ook wel Vinyl klokken genoemd, zijn gemaakt van hergebruikt vinyl. Vinyl vind je zoals gezegd in oude platen zoals LP’s en singles. Deze worden nog steeds vaak weggegooid, zeker als er beschadigingen op zijn gekomen. Nu de LP terug van weggeweest is en weer veel verkocht en gedraaid wordt, wordt de hoeveelheid afval van vinyl steeds groter. Steeds meer bedrijven zoeken naar wegen om CO2 neutraal te produceren of het afval te hergebruiken. Hier is nu handig op ingespeeld. De LP klokken zijn dus gemaakt van hergebruikt vinyl. De thema’s worden netjes uitgesneden uit de nieuw geproduceerde plaat. Zo kun je thema’s kiezen van het silhouet van een stad, zoals bijvoorbeeld Amsterdam, Utrecht of Haarlem, maar ook zijn er thema’s als Gitaren, Viool, Auto’s, Darten, Paarden en zelfs Chocolade ontworpen. De klokken zijn erg leuk om aan de muur op te hangen en zijn beslist spraakmakend.

Waar kan ik een LP klok kopen ?

Er zijn meerdere webshops en winkels die vinyl klokken of LP klokken in hun assortiment hebben. Een van die webshops is Kadogalerie.nl. Met een webshop en een winkel in Haarlem kunnen zij zich specialist noemen in cadeau artikelen en decoratie artikelen zoals deze mooie LP klokken. Bekijk op de website het assortiment en verbaas je over de diversiteit ervan.

No Comments

Leave a Comment