Visgraat vloer en vloerverwarming: een perfecte combinatie

Visgraat vloeren zijn erg populair. Steeds meer Nederlanders kiezen voor deze stijl wanneer ze een nieuwe houten vloer kopen. Wij snappen wel waarom. Een visgraat vloer tilt namelijk ieder interieur naar een hoger niveau. Het maakt niet uit of je nu groot of klein woont. Wil je naast die mooie vloer nóg meer genieten thuis? Dat kan met vloerverwarming. In dit blog lees je waarom een visgraat vloer en vloerverwarming perfect samengaan.

 

Houten vloer en vloerverwarming

 

Visgraat vloer en vloerverwarming, trekt het hout niet krom? Op zich geen gekke gedachte. Ga maar na. In de winter trekken houten deuren immers slechter dicht dan in de zomer. Door de wisselende temperaturen zet hout vaak een beetje uit. Dus zaarom zou dat niet gebeuren bij een houten vloer? 

 

Het hangt allemaal af van de kwaliteit vloer je kiest. Het Friese Dutzfloors produceert eikenhouten visgraat vloeren met een opbouw die ze geschikt maken voor vloerverwarming. De toplaag bestaat uit massief eiken, de onderlaag is watergedragen berkenmultiplex. Door die lagen is de werking minimaal. Met andere woorden: het hout zet niet uit en blijft strak liggen – ook met onderliggende verwarming.

 

Haal meer wooncomfort in huis

 

Vloerverwarming is de ultieme manier om meer wooncomfort in huis te halen. Je hebt geen pantoffels meer nodig om warme voeten te krijgen. Met vloerverwarming onder je visgraat vloer geniet je vanaf het eerste moment. 

 

Laat voor het hoogste rendement een visgraat vloer verlijmen op de aanwezige dekvloer. Zo blijft er geen lucht zitten tussen de vloer en ondervloer. Lucht zorgt namelijk voor rendementsverlies. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

 

Het prettige aan vloerverwarming onder een eikenhouten vloer is dat het een constante temperatuur levert. Je stookt bijvoorbeeld geleidelijker dan met radiatoren. Als de vloer eenmaal de warmte pakt, houdt het dit goed en lang vast. Zelfs als de verwarming niet meer aanstaat, is het heerlijk.

 

Visgraat vloeren voor elk interieur

 

Visgraat vloeren hebben een kenmerkend patroon. De zigzag van plankjes maakt een kamer levendig. En ook al is het patroon vaak hetzelfde, toch is er voor ieder wat wils. Een expert als Dutzfloors heeft visgraat vloeren met uiteenlopende designs. Die verscheidenheid heeft alles te maken met de vele manieren waarop zij eikenhout kunnen bewerken.

 

Zo zijn er lichte en donkere visgraat vloeren, of een tint daartussenin. Donkere of zwarte visgraat vloeren geven een chique gevoel. En lichtere vloeren passen vaak beter bij een Scandinavisch interieur. Ook kun je houten vloeren ouder laten lijken. Door het verouderingsproces ontstaan deukjes, zodat de vloer er doorleefd uitziet. Combineer dat met vloerverwarming en je twee wereld komen samen. Het uiterlijk van vroeger en techniek van nu: een droom die uitkomt.

No Comments

Leave a Comment