Vochtinbrengende tips voor honden

Wanneer de winter toeslaat en de temperaturen dalen, kan de huid van je hond droog en geïrriteerd raken. Net zoals het koude weer de menselijke huid kan doen barsten en schilferen, kan het een soortgelijk effect hebben op de vacht van je huisdier. Het is belangrijk dat je extra stappen onderneemt, zoals het toedienen van oordruppels hond om je hond te hydrateren. Op deze manier kun je het probleem voorkomen.

Oogdruppels voor honden aanbrengen

Nadat de ogen van je hond zijn schoongemaakt, kun je oogdruppels hond aanbrengen. Oogdruppels zijn verkrijgbaar in de meeste dierenwinkels en dierenartsenpraktijken. Om de druppels toe te dienen, houdt je de kop van je hond zachtjes maar stevig vast met één hand en gebruik je de andere om voorzichtig een paar druppels in elk oog te doen. Honden hebben zeer kleine traanbuisjes en hebben maar een paar druppels in elk oog nodig om effectief te zijn. Oogproblemen komen vaak voor bij honden, dus het is belangrijk dat je weet hoe je oogmedicatie op de juiste manier moet toedienen als ze deze nodig hebben.

Investeer in een luchtbevochtiger

Een van de beste luchtbevochtigers om te gebruiken is een ultrasone. Deze werken door hoogfrequente trillingen te produceren in een kamer gevuld met water, waardoor een koele mist ontstaat. De lucht rond het apparaat wordt ook bevochtigd door verdamping van het oppervlak van waterdruppels. Een goed begin zou zijn om je hond, indien mogelijk, een anti-jeuk medicijn of supplement te geven, en dan ’s nachts een luchtbevochtiger te gebruiken terwijl ze slapen.

Geef uitgedroogde poten de koninklijke behandeling

Om de poten van je hond te hydrateren, wil je een door dierenartsen aanbevolen vochtinbrengende crème gebruiken. Vermijd vochtinbrengende crèmes die alcohol, minerale olie, lanoline en vaseline bevatten. Deze ingrediënten kunnen irriterend zijn en bieden niet hetzelfde beschermingsniveau als een hoogwaardig product. Naast hydratatie voor droge poten, helpt de juiste pootcrème te beschermen tegen scheuren en spleten in de huid.

Bereid je pup voor met een hydraterende spritz

Een snelle spritz van een hydraterende spray voordat je het huis verlaat, is een geweldige manier om je hond eruit te laten zien en voelen alsof ze net de trimmer heeft verlaten. Kies er een die vrij is van alcohol en geur, en breng het dan licht aan op hun poten, gezicht en buik. Dit zorgt ervoor dat haar huid de hele dag gehydrateerd blijft.

No Comments

Leave a Comment