Vochtproblemen? Wacht er niet mee!

Vochtbestrijding in de kelder

 

Een lekkage… een vervelend probleem dat regelmatig voor kan komen bij een huis, zeker bij de iets oudere huizen met bijvoorbeeld oude daken. Het kan ook zijn dat de leidingen in je huis al de nodige jaren oud zijn waardoor er een gaatje ontstaat of bepaalde aansluitingen/rubbers aan vervangen toe zijn. Dit zijn onderhoudsklusjes die vaak vergeten worden waardoor dus een lekkage kan ontstaan. En een lekkage kan weer zorgen voor verdere schade aan je huis en interieur. Heb je dus een lekkage? Blijf er niet mee zitten! Schakel een expert in vochtbestrijding in. Mensen wachten hier vaak te lang mee en lossen het tijdelijk op door bijvoorbeeld nieuwe stuc aan te brengen maar pakken het daadwerkelijke probleem niet aan.

Vochtbestrijding experts

Vochtproblemen komen vaak voor in verschillende vormen en ruimtes. Je kan daarom kiezen voor algemene vochtbestrijding in je huis, vochtbestrijding in je kelder of bijvoorbeeld vochtbestrijding in de muren. Met een vochtexpert ben je in ieder geval gegarandeerd van het probleem af. Wat vaak het geval is, is dat men te lang wacht met het daadwerkelijk oplossen van het probleem. Zoals bovenstaand genoemd lossen mensen het tijdelijk op door middel van nieuwe stuc aanbrengen maar dit is gegarandeerd een verspilde uitgave omdat het daadwerkelijke probleem, bijvoorbeeld een lekkage in de leiding, niet wordt opgelost.

vochtbestrijding-huis

Vochtprobleem oplossen

Hoe wordt het probleem opgelost door de vochtexpert? Dat hangt af van het soort lekkage waarmee je te maken hebt. Heb je een lekkage in de kelder? Dan zijn er bijvoorbeeld drie oplossingen mogelijk:

 

  • Bekuiping aanleggen: in dit geval wordt er een damp- en waterdichte laag aangebracht tegen de binnen- en buitenwand.
  • Drainage: als bekuiping het probleem verplaatst, is drainage een goed alternatief. Dit is een systeem wat het water en vocht uit de kelder haalt.
  • Ventilatiesysteem: in dit geval wordt er een ventilatiesysteem geplaatst waarmee het vocht wordt afgevoerd.

 

Ook voor het oplossen van vochtproblemen in de muren en vochtproblemen in de keuken, zolder of bijvoorbeeld je slaapkamer is een oplossing mogelijk.

Vraag vrijblijvend bij een vochtexpert een offerte aan om te kijken naar het vochtprobleem. Een vochtprobleem oplossen kost uiteraard wat, maar als het probleem verder uitspreid, je gezondheid beschadigd en wellicht ook je interieur verpest liggen de kosten een stuk hoger.

No Comments

Leave a Comment