Voorbereidingen voor het geven van een tuinfeest

tuin

De zomer is goed van start en dus wordt het tijd voor een tuinfeestje. Maar er komt soms veel bij kijken. Wie nodig je uit, welke hapjes en drankjes serveer je en hoe maak je het al deze mensen comfortabel? Misschien heb je niet voldoende stoelen of is je loungebank wat te klein? Plaats eenvoudig een mooie aluminium barset in de tuin en het feestje kan beginnen.

 

Versier je tuin

Je tuin versieren kan heel eenvoudig. Heb je kinderen? Vraag dan aan hen om slingers van papier te maken. Plaats tuinkaarsen of veel theelichthouders voor de donkere uurtjes. Heb je een slinger van gekleurde lampen? Gewoon in je bomen hangen en de sfeer zit er in!

 

Hapjes en drankjes

Wil je een uitgebreid feest? Dan kun je zelf BBQ’en. Hiervoor kun je heel wat van tevoren voorbereiden: koude aardappelen, pasta en koude groenten bijvoorbeeld. Dan rest jou enkel nog het vlees op het vuur te leggen. Wil je enkel wat hapjes en een drankje serveren? Ook dat kan perfect voorbereid worden. Koude borrelhapjes kun je van tevoren bereiden. Kies voor de warme borrelhapjes snacks die je snel kunt frituren. Zo heb je weinig werk tijdens het feestje zelf. Plaats een grote koelkast in je tuin zodat je niet altijd naar de keuken moet lopen voor de dranken. Eventueel zet je een grote kuip met water en ijsblokken klaar en koel je daarin je flessen. Als je zelf niks hebt om het vlees te braden kan je altijd nog een barbecue bestellen.

 

Ook als het regent: je feestje gaat door

In ons landje weet je maar nooit welk weer het gaat worden. Wil je dat je feestje niet afgelast wordt wegens de regen? Span dan een groot zeil. Er bestaan handige zeilen die je vastmaakt aan palen of aan je bomen. Zo staan je gasten in het droge en kan je feestje gewoon doorgaan als het zou regenen.

 

Flexibiliteit is belangrijk tijdens een feestje

Een aluminium barset is ideaal voor je tuin. Aluminium is een licht materiaal en daardoor makkelijk te verplaatsten. Als je een feestje geeft, is dat heel praktisch. Je plaatst je bartafel en stoelen naar eigen inzicht. Zodra de gasten aankomen en ze goed in de sfeer komen, zullen ze zelf ook je meubelen willen verplaatsen zoals zij het aanvoelen. De gesprekken verlopen vlotter met flexibele meubelen. Bovendien creëren barkrukken de sfeer van een echt café. Lekker lang ‘hangen’ op een barkruk is wat velen graag doen.

No Comments

Leave a Comment