Voordelen van een ergonomische werkplek

De voordelen van een ergonomische werkplek zijn niet alleen voor het lichaam van je medewerkers, maar ook voor hun geest. Een ergonomische werkruimte kan werknemers meer comfort en een beter moreel geven, waardoor ze productiever zullen zijn op het werk. In de competitieve zakelijke omgeving van vandaag is het belangrijk om manieren te vinden om het beste talent aan te trekken en te behouden. Door een ergonomische werkruimte in je kantoor of faciliteit te implementeren, leg je de lat niet alleen hoger voor jezelf, maar ook voor alle andere bedrijven in je branche.

Vermindert vermoeidheid en ongemak

Ergonomie kan vermoeidheid en ongemak verminderen. Dit is vooral belangrijk voor werknemers in de gezondheidszorg, die vaak lange uren op de been zijn. Ergonomie kan het risico op RSI-blessures verminderen. RSI’s (Repetitive Strain Injuries) zijn een primaire oorzaak van arbeidsongeschiktheid en komen vooral veel voor bij beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Ergonomische oplossingen zoals verstelbare computermonitoren en toetsenbordladen kunnen je helpen om deze veelvoorkomende problemen te voorkomen. Ergonomie vermindert het risico op verwondingen zoals carpaal tunnel syndroom (CTS).

Verbetert de productiviteit

Ergonomie kan je helpen om slimmer te werken, niet harder. Ergonomie kan de productiviteit verbeteren door de tijd die je besteedt aan het voltooien van taken te verminderen en afleiding te vermijden. Als je bureau bijvoorbeeld te laag is, kan dit vermoeidheid in je bovenlichaam en armen veroorzaken. Dit leidt tot hoofdpijn en spierpijn die de productiviteit belemmeren. Evenzo zal een ongemakkelijke stoel je ervan weerhouden je te concentreren op wat het belangrijkst is, namelijk het voltooien van de taak die voor je ligt.

Verbetert het moreel

Werknemers voelen zich vaak positiever en gemotiveerder wanneer ze in een ergonomische omgeving werken, in tegenstelling tot een omgeving die oncomfortabel of stressvol is. Werknemers zullen zich minder gestrest, vermoeid en meer gefocust voelen op werkgerelateerde taken als hun werkplek is ontworpen rekening houdend met hun behoeften. Dit kan leiden tot een hogere productiviteit en betere resultaten in het algemeen.

Ergonomie vermindert het risico op letsel

Ergonomie vermindert het risico op musculoskeletale aandoeningen. Wanneer je een ergonomische werkplek hebt, is het makkelijker om rugletsel en andere problemen die het gevolg zijn van een slechte houding of repetitieve bewegingen te voorkomen. De juiste apparatuur helpt je ook om carpaaltunnelsyndroom te voorkomen, een ander veelvoorkomend probleem dat verband houdt met repetitieve taken.

Vermindert verloren tijd en overheadkosten

De ergonomische werkplek helpt je het risico op letsel te verminderen, wat je kan helpen geld te besparen op werknemersvergoedingen en verzekeringspremies. Bovendien kan een ergonomisch ontworpen kantoorruimte de behoefte aan training verminderen door het ongemak en de spanning van de werknemer te verminderen.

No Comments

Leave a Comment