Voordelig een website hosten

Om een website te kunnen gebruiken moet die worden geplaatst op een server van een provider. Het is afhankelijk van de functionaliteit en de techniek achter de website welke services van de provider daarvoor noodzakelijk zijn. Ook het aantal bezoekers aan de website is van invloed op het webhostingpakket. Het spreekt voor zich dat er een prijskaartje hangt aan de pakketten van de providers. Omdat er een enorme concurrentiestrijd woedt tussen de providers kun je als eigenaar van een website vaak voor een laag bedrag je website hosten. Een simpele website kost minder dan € 1,50 per maand.

Kwaliteit

Als je op zoek gaat naar een nieuwe of een andere provider is niet de prijs het belangrijkste, maar de kwaliteit. Het heeft geen zin als je voor een provider kiest die een slechte reputatie heeft op het gebied van service, of voor een partij waar de website grote delen van de dag niet bereikbaar is. Om erachter te komen of een provider een goede reputatie heeft, kun je de reviews van klanten van die provider lezen. Daaruit is veel informatie te halen. Ook als je bijzondere technische eisen hebt zijn deze reviews erg waardevol. Uit een rondje langs de verschillende providers blijkt, dat WebOké van de klanten een goede beoordeling krijgt.

Essentiële services

De complexiteit van je website en het verwachte aantal bezoekers zijn de belangrijkste elementen die de prijs van een hostingpakket bepalen. Voor een eenvoudige website, waarbij de content met behulp van WordPress of Joomla wordt gepubliceerd, wordt een laag tarief gerekend. Het is mogelijk zo’n site te hosten voor minder dan € 1,50 per maand. Als je een webshop hebt met faciliteiten om de producten af te rekenen is de prijs wat hoger, circa € 3,00 per maand. Deze pakketten zijn inclusief een controlepaneel, waarmee je het hostingpakket voor je eigen website optimaal kunt configureren.

No Comments

Leave a Comment