Waar gebruik je een pallet voor?

Een pallet is een houten plateau waar je gemakkelijk goederen mee kunt transporteren. Die zet je er bovenop en verpak je goed met plastic zeil. Het verplaatsen van een pallet doe je met een pompwagen of vorkheftruck. Omdat je zo makkelijk meerdere dozen kunt opstapelen en vervoeren, is een pallet versturen een veelgebruikte manier om zakelijke pakketten te verzenden.

Een pallet vullen

Een pallet kan vrij groot zijn. Dit is dus een goede manier om grote pakketten te versturen. Dit kan normaliter best een karwei zijn voor de postverwerkers. Een pallet is makkelijk te verplaatsen met pompwagens, en maakt het werk van de bezorgdienst ook weer een stuk makkelijker. Ook wanneer je veel kleine pakketten wilt versturen, kunnen deze gemakkelijk op een pallet gezet worden. Omdat de pallets toch uiteindelijk gewikkeld worden in plastic zal alles dus goed op z’n plek blijven zitten. Sites als Cheap Cargo vergelijken ook nog eens de verschillende bezorgdiensten voor je.

Hoe kom je aan pallets?

Er zijn bedrijven die pallets maken en onderhouden. Zeker als je er veel gebruik van maakt, is dit een goede service om je bij aan te melden. Wanneer een pallet namelijk stuk gaat, halen zij die op en kan je een nieuwe krijgen. Maar als je tijd en zin hebt in een leuk project voor in het weekend, kan je ze ook zelf maken! Op verschillende websites kan je de planken voor een pallet aanschaffen, samen met de benodigde spijkers. Natuurlijk krijg je er ook een handleiding bij om ze op de juiste manier in elkaar te zetten. Dit zal een stuk goedkoper zijn dan kant en klare pallets te kopen.

 

Wil je helemaal geen geld uitgeven aan dit onderdeel van je verzendingen? Dan kan je altijd nog op gratis weggeefgroepen op het internet kijken. Er wordt tegenwoordig een hoop weggegeven, en wie weet heb je geluk en zie je een pallet voorbijkomen! Hierbij hoef je alleen nog maar aan het transport naar je locatie te denken.

No Comments

Leave a Comment