Waar je op moet letten bij het bedrukken van dozen

Waar je op moet letten bij het bedrukken van dozen

Voor iedere ondernemer of webshopeigenaar die regelmatig pakketten moet verzenden, zijn bedrukte dozen onmisbaar. Ze helpen je om je merk beter zichtbaar te maken en zorgen voor een professionele indruk. Zorg voor een aantrekkelijk ontwerp en laat je dozen bedrukken door een professioneel bedrijf. Let op onderstaande punten om je dozen zo efficiënt en mooi mogelijk te laten bedrukken.

De hoeveelheid kleuren

Het is belangrijk om stil te staan bij de hoeveelheid kleuren die je wilt gebruiken in je ontwerp. Dit ligt zowel aan je persoonlijke voorkeuren als aan je budget. Heb je minder te besteden maar wil je wel bedrukte dozen? Kies dan voor een opdruk in slechts één kleur. Het is namelijk goedkoper wanneer je slechts één kleur op de dozen laat drukken. Een fullcolour print is duurder en alleen mogelijk bij voldoende budget. Denk hier goed over na voordat je begint met je ontwerp. Het zou zonde zijn om een fullcolour ontwerp te maken om er vervolgens achter te komen dat dit niet in je budget past.

Duurzame verpakking

Wanneer je dozen wilt laten bedrukken, moet je niet alleen nadenken over het ontwerp, maar ook over de doos zelf. Veel consumenten hechten waarde aan duurzaamheid en daarom is het een verstandige keuze om voor een duurzame verpakking te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor karton dat grotendeels gemaakt is van gerecycled papier. Zo maak je een betere indruk op je klanten.

De boodschap

De opties qua opdruk zijn eindeloos. Je kunt je logo op de dozen laten drukken, je kunt voor een slogan kiezen, je kunt een foto of een print laten drukken en je kunt een boodschap achterlaten voor je klanten. Denk er goed over na wat je wilt bereiken met je opdruk en wat je wilt dat de dozen uitstralen. Het is belangrijk om dit mee te nemen in je ontwerp, zodat de doos uiteindelijk het gewenste effect heeft.

 

 

No Comments

Leave a Comment