Waar komt de populariteit van de bagagewagens vandaan?

Rij lekker naar het mooie weer toe met jou nieuwe bagagewagen! Dakdragers op de bagagewagen zodat je de fietsen ook kan meenemen. Met bagagewagens zorg jij ervoor dat je genoeg te doen hebt op vakantie. Bij bagagewagens hoef je je geen zorgen te maken over je rijbewijs, iedereen met een normaal B-rijbewijs mag met een bagagewagen rijden namelijk. Afgelopen was er erg veel vraag naar bagagewagens, dit leidde tot een enorme schaarste. 

Tip: bestel op tijd je bagagewagen, zodat je niet zonder zit!

Bagagewagens zijn erg multifunctioneel 

Bagagewagens zijn niet alleen voor het op vakantie gaan populair. Ook in andere periodes van het jaar zijn de bagagewagens populair. Denk bijvoorbeeld aan sportvissers, die de bagagewagens gebruiken voor het visgereedschap. Bij bouwbedrijven worden bagagewagens ook gebruikt, vaak worden ze ingezet als gereedschapskist. Daardoor kunnen ze op iedere locatie ingezet worden. De zogenoemde powertrailers zijn hierdoor populair geworden, oorspronkelijk werden deze als gereedschapswagen gebruikt. Ook zie je vaak de bagagewagens gebruikt worden voor watersporten. De surfplank kan in combinatie met dak dragers gemakkelijk op het dak worden bevestigd. En de rest van de benodigdheden kan gemakkelijk opgeborgen worden. Zo rij je gemakkelijk naar mooie surfgebieden toe! 

Heb ik een geremde of ongeremde bagagewagen nodig?

De meeste bagagewagens met een laadvermogen hoger dan 750 kg zijn geremd. Daaronder zijn de bagagewagens niet zo heel zwaar en zijn ze gemakkelijk te hanteren met de auto. Een geremde aanhanger heeft een oplooprem met trommelremmen op de assen, zodat de aanhanger mee remt als de auto dat ook doet. Hierdoor hebben geremde bagagewagens een betere wegligging en zo voorkom je ook extra slijtage aan de remmen van de auto. De meest populaire bagagewagens zijn gemaakt van aluminium. Deze bagagewagens zijn uitermate geschikt voor zowel vrijetijdsbesteding als professioneel gebruik. 

Welke bagagewagen kopen?

Je moet met een aantal punten rekening houden bij de aanschaf van een bagagewagen. Houd rekening met de volgende punten: 

  • Wat wil je gaan vervoeren?
  • Wat moeten de afmetingen zijn?
  • Geremd of ongeremde bagagewagen?
  • Welk merk aanhanger?

 

Er zijn verschillende soorten merken die bagagewagens maken. Anssems bagagewagens zijn van een erg hoge kwaliteit. De dak dragers zijn gemakkelijk te bevestigen en kunnen bij Aanhangwagendirect gemakkelijk bij besteld worden. De bagagewagens zijn veilig afsluitbaar, zodat je ze met een goed gevoel kunt achterlaten. Bij Aanhangwagendirect is het tegenwoordig ook mogelijk om je aanhanger te laten afleveren, dus kom je niet uit de buurt van Friesland? Kies dan voor afhaal! 

 

Woon je te ver weg? Afleveren op locatie is ook mogelijk! 

Ook is het bij Aanhangwagendirect mogelijk om een bagagewagen te huren. In verschillende soorten en maten zijn ze beschikbaar. Fietsendragers en andere handige benodigdheden zijn gemakkelijk mee te huren. Ook geldt hier dat je er snel bij moet zijn! Omdat rond deze periode de bagagewagens meestal al gehuurd worden. Een goede voorbereiding is het halve werk! Kom je er niet uit? Ga dan snel naar Aanhangwagendirect.nl en neem even contact op! Of scrol eerst even door ons assortiment bagagewagens heen!

No Comments

Leave a Comment