Waar moet je op letten bij een goede helm?

Wanneer je aan een racesport doet, is het belangrijk om goede beschermingsmiddelen te hebben. De snelheden die gereden worden zijn hoog, waardoor de kans op ongevallen aanzienlijk hoog is. Een van de belangrijkste beschermingsmiddelen is een helm. Een helm zit om je hoofd en beschermt daardoor je hoofd en dus je hersenen. Wanneer je geen helm draagt, is de kans op blijvend letsel het grootst. Des te belangrijker om een goede helm te dragen. Waar moet je nou op letten bij het aanschaffen van een helm?

Pasvorm

Bij het uitzoeken van een helm is het belangrijk dat deze goed om je hoofd zit. Hij moet dus goed passen. Wanneer een helm niet goed past, gaat er een groot deel van zijn bescherming verloren. De helm kan bijvoorbeeld van je hoofd af vallen als je ten val komt. Een te kleine helm kan juist te strak zitten en daardoor komen te knellen. In beide gevallen is het niet gunstig voor je hoofd. Een goed passende helm zit nauwsluitend om je hoofd en wiebelt niet als je je hoofd beweegt.

Sluitingen

Voor een helm bestaan er twee verschillende sluitingen. De eerste is een zogeheten kliksluiting. Deze is makkelijk te bedienen, ook met handschoenen aan. Deze sluiting is ook de minst stevige van de twee. Hij kan relatief makkelijk los schieten en ze zijn minder sterk. Naast de kliksluiting heb je ook de dubbel d sluiting. Deze lijkt ingewikkeld, maar nadat je eraan gewend bent is hij eenvoudig te bedienen. Deze kan niet los schieten en komt juist strakker te staan als er kracht op komt. Dit is de enige goedgekeurde sluiting voor een helm in de motorrace.

Keurmerk

Omdat een helm een van de belangrijkste beschermingsmiddelen is, moet deze voorzien zijn van een keurmerk. In de helm zijn diverse codes te vinden die staan voor hoe de helm gekeurd is en waar deze gekeurd is. Wanneer je rond rijdt met een niet-gekeurde helm, heeft dat gevolgen. Je kan bijvoorbeeld een bekeuring krijgen of je verzekering keert niet uit na een ongeluk.

Wil je nou meer informatie hebben over motorcross races en welke onderdelen daar allemaal voor nodig zijn? Kijk dan op https://www.dalsoggiorace.com/.

No Comments

Leave a Comment