Waar moet je op letten met het kopen van een auto?

auto kopen

Je oude auto is helemaal aan zijn einde, en je bent echt toe aan een nieuwe auto. Maar zo’n grote koop, hoe doe je dat eigenlijk? Wat is nou handig als je een (tweedehands) auto koopt. Hierbij een paar tips waar je echt op moet letten, want het is niet niets.

Wensen

Heel belangrijk, kijk naar jouw wensen. Je kan wel denken, deze auto is goedkoop dus die neem ik. Maar ben je dan écht blij met de auto? Dan kan je beter wat extra geld uitgeven zodat je écht blij bent. Zie een auto als een visite kaartje, mensen zien je erin rijden, wanneer je naar een afspraak gaat zien mensen je in- en uitstappen dus let erop dat hij goed bij jou past.

Tweedehands auto

Stel, je kiest er voor om een tweedehands auto te kopen. Waar koop je die dan? Er zijn verschillende legitieme websites waar je die kunt halen, maar je kunt ook gewoon naar de dealer gaan. Daar verkopen ze namelijk ook tweedehands auto’s en heb je vaak mee zekerheden met betrekking tot garantie en service. Denk er wel aan dat autobedrijven vaak net iets duurder zijn dan particulieren.

Onderhandelen

Het voordeel van een tweedehands auto is dat je kunt onderhandelen. Onderzoek vooraf wat het type auto waar je voor gaat nog waard is. Kijk naar de gehele staat van de auto. Kijk ook wat je erbij krijgt (airconditioning, radio, etc.) en besluit dan of je akkoord gaat met de prijs. Let op: na de koop kan je niet meer onderhandelen. Dus let ook op de voorwaarden en de garantie.

Kentekenbewijs

Bij aanschaf van een auto krijg je tegenwoordig een kentekenpas. Op het pasje staat alle informatie die eerst op het papieren bewijs stond. Met de verkoop van een auto heb je een tenaamstellingscode van 9 cijfers. Deze heb je nodig, raak de code niet kwijt en bewaar het thuis altijd op een veilige plek.

No Comments

Leave a Comment