Waar rekening mee houden bij een vacature plaatsen?

Wil je graag voor jouw bedrijf een vacature plaatsen? In dat geval spreekt het voor zich dat je met verschillende zaken rekening zal willen houden. Het meteen correct plaatsen van een bepaalde vacature is zeer belangrijk. Alleen op deze manier zorg je er namelijk voor dat je in één klap zoveel mogelijk geïnteresseerde, potentiële werknemers kan aantrekken. Ondanks het feit dat op de juiste manier een vacature plaatsen dus erg belangrijk is, is het zo dat in de praktijk lang niet alle bedrijven daar in blijken te slagen, integendeel. Wil jij er zeker van zijn dat je op de meest optimale wijze een vacature gaat plaatsen? In dat geval is het sterk aan te raden om rekening te houden met de informatie zoals aangegeven op deze pagina. 

Hoe een vacature plaatsen?

Bij een vacature plaatsen zijn er ongelofelijk veel verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden. In eerste instantie spreekt het bijvoorbeeld voor zich dat je een duidelijke taakomschrijving moet plaatsen. In deze omschrijving moet je niet alleen de functie omschrijven, daarnaast moet je ook proberen om potentiële werknemers te activeren om te gaan solliciteren voor de functie in kwestie. Alleen op deze manier kan je uiteindelijk een keuze maken uit een zo groot mogelijke groep met potentiële kandidaten voor de functie in kwestie. Andere zaken welke je altijd moet aangeven bij een vacature plaatsen zijn de volgende:

1. Gaat om een zelfstandige baan of is er die teamwerk vereist?

2. Zijn er bepaalde diploma’s waar de kandidaat over dient te beschikken?

3. Is er een bepaalde werkervaring binnen een bepaalde sector vereist? 

4. Wat zijn de talen die de kandidaat moet kunnen spreken / begrijpen? 

5. Is de functie per direct beschikbaar of niet? 

Waar een vacature plaatsen voor je bedrijf?

Een vacature plaatsen wanneer je op zoek bent naar een bepaald personeelslid kan tegenwoordig op menig aantal verschillende plaatsen gebeuren. Zo zijn er niet alleen menig aantal gespecialiseerde websites voor vacatures op het internet terug te vinden, maar kan je natuurlijk ook gebruikmaken van social media. In het bijzonder LinkedIn is een voorbeeld van een social media platform waar menig aantal bedrijven graag advertenties op plaatsen. Ook voor jouw vacature is LinkedIn het overwegen zeker waard. 

Hoe kan je jouw vacature optimaal in de kijker plaatsen?

Gewoon even snel een vacature plaatsen biedt in de praktijk nauwelijks een garantie op succes. In het bijzonder wordt het dan ook aangeraden om bij een vacature plaatsen de zogenaamde AIDA-techniek te hanteren. AIDA staat eigenlijk voor vier verschillende eigenschappen waar een vacature aan dient te voldoen, namelijk: 

  • Aandacht of attention; 
  • Interesse of interest; 
  • Motiveren of desire; 
  • Actie of action; 

Bovenstaande zorgt er dus eigenlijk voor dat een vacature plaatsen steeds dient te voldoen aan verschillende eisen. Zo moet ze niet alleen de aandacht weten te trekken van geschikte kandidaten, daarnaast moet je er ook in slagen om de interesse op te wekken van deze kandidaten. Ook de kandidaten in kwestie motiveren en uiteraard uiteindelijk ook aansporen om te kiezen voor jouw bedrijf en de baan in kwestie is uiteraard zeer belangrijk.

Banenrijklimburg ondersteunt u graag met een doelgerichte en kostenefficiënte werving.

No Comments

Leave a Comment