Waarmee houd je rekening bij de aankoop van een keukenblok?

keukenblok

Als je een nieuwe keuken wilt inrichten horen daar de muren en vloer bij en ook een nieuw keukenblok. Keukenblokken zijn in tal van soorten en maten te koop en kun je bij veel handelaren aanschaffen. Kijk daarom altijd eerst goed rond wat er allemaal te koop is voordat je overgaat tot de aanschaf van een nieuw keukenblok.

Trendy of meer tijdloos

Bij de keuze van een geschikt keukenblok zijn er een aantal factoren waarmee rekening gehouden dient te worden. Bepaal om te beginnen altijd goed wat voor keuken je wilt hebben en zorg dat deze naar je smaak is. Je kunt kiezen voor heel trendy kleuren of modellen maar houd er rekening mee dat je een behoorlijk aantal jaar met de keuken gaat doen en je er niet binnen een jaar op uitgekeken wilt zijn. Tijdloos is in dat geval een veiligere keuze.

Opstelling en ruimte

Kies een stijl en kleur die bij de rest van de keuken maar ook bij de rest van het interieur past. Niet iedere keuken past overal even goed. Dit is vaak ook letterlijk het geval. Als je graag een keuken in een hoekopstelling wilt hebben is daar wel ruimte voor nodig. Als je wat kleiner behuisd bent kan dit niet altijd en is het verstandig eerst goed te bekijken wat er binnen de beschikbare ruimte wel mogelijk is zodat je toch een keuken krijgt die naar je zin is en waar je wat mee kunt.

Meten is weten

Je kunt zelf een keuken plaatsen maar goed meten is essentieel. Het keukenblok dient naadloos aan te sluiten tegen de muren zodat er geen loze ruimte ontstaat of dat het juist klem komt te zitten. Als je de keuken laat maken en plaatsen door een professioneel bedrijf meten zij alles op en kijken wat er binnen de beschikbare ruimte past.

Verschillende uitvoeringen van de kastjes en het aanrechtblad

Bij het aankopen van een keukenblok kun je een keuze maken uit tal van uitvoeringen van de kastjes en het aanrechtblad. Kies de kastjes in een formaat en vorm die jij wilt hebben. Zo zijn er kastjes met laden, schappen of hogere smalle modellen en dat zijn nog maar een paar voorbeelden. Kies voor kastjes die jij handig vindt in het gebruik. Ook het aanrechtblad kan veel verschillen. Deze zijn te koop in verschillende uitvoeringen en kleuren maar ook kwalitatief bestaan er grote verschillen.

Tekening en offerte laten maken

Laat voordat je een keukenblok bestelt dit altijd goed uittekenen bij de handelaar. Dan weet je ook hoe het er uit komt te zien. Vraag daarbij ook een offerte aan zodat je weet wat de kosten zijn. De prijzen voor keukenblokken lopen sterk uiteen en zijn afhankelijk van diverse factoren zoals de grootte, het materiaal, de vormgeving en de afwerking. Zeker als je met een beperkt budget te maken hebt is het zinvol een offerte te laten maken. Dan weet je meteen of de door jou gekozen keuken betaalbaar is.

Bron: kitchenettesdirect.nl

No Comments

Leave a Comment