Waarom een draaipoort handig is

Steeds meer mensen willen graag een mooie scheidingslijn tussen hun privéterrein en de openbare ruimte. Er zijn natuurlijk meerdere manieren waarop je jouw gebied kunt afbakenen, maar het plaatsen van een hek is zonder twijfel het populairst. Maar met alleen een hek ben je er nog niet; je hebt natuurlijk een bijpassende poort nodig. Ook hier heb je als klant keuze uit een heleboel verschillende stijlen én technieken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op MTHekwerken.nl. Veel mensen bij hen voor de stoere draaipoort. Ben jij benieuwd waarom? In dit artikel lees je precies waarom draaipoorten zo handig zijn.

 

Een draaipoort is veilig

Steeds meer mensen kiezen specifiek voor een draaipoort omdat dit één van de meest veilige opties is. Een draaipoort maakt namelijk gebruik van scharnieren waardoor de poort open en dicht kan draaien. Dit betekent dat de poort op dezelfde manier opent als een deur, namelijk door naar voren of naar achteren geduwd te worden. Dit in tegenstelling tot een schuifpoort, waarbij de deuren naar de zijkant verdwijnen. Bij een draaipoort heb je vaak meer controle, omdat je letterlijk de poort in je handen houdt. Daarnaast zijn er ook draaipoorten verkrijgbaar met een ingebouwd slot. Neem bijvoorbeeld de draaipoorten van MTHekwerken.nl, die standaard worden voorzien van een RVS slot, waardoor je veiligheid gewaarborgd is.

 

Je kunt de draaipoort langere tijd open laten staan

We hebben net besproken hoe fijn het is om zelf de controle in handen te houden en de poort eigenhandig open te kunnen duwen. Toch kunnen er zich ook situaties voordoen waarbij je allebei je handen nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan het verhuizen van grote dozen, of je auto parkeren op de oprit. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden waarbij je de poort gemakkelijk voor langere tijd open kunt laten staan. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een extra grondgrendel aan de poort zelf. Deze grendel kun je uitklappen wanneer je de poort open wilt laten staan. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een deurstopper, die je simpelweg op de juiste plek schuift wanneer je hem nodig bent.

 

Een draaipoort is verkrijgbaar in veel verschillende maten

Er is een ruim assortiment aan draaipoorten, waardoor je altijd de perfecte draaipoort zult kunnen vinden. Zo kun je bij Mthekwerken.nl bijvoorbeeld kiezen voor een enkele of een dubbele spijlenpoort. Het verschil zit hem in de grootte. Bij een enkele poort heb je namelijk slechts één deur, terwijl je bij de dubbele poorten twee deuren hebt. Heb je een voortuin met kleine doorgang? Kies dan voor een enkele poort. Heb je een brede oprit? Dan is het slim om te kiezen voor een dubbele poort. En vergeet ook vooral niet om naar de verschillende designs te kijken. Sommige poorten hebben namelijk een gladde afwerking, terwijl andere poorten juist gebruik maken van spijlen aan de bovenkant. Jouw keuze is uiteindelijk afhankelijk van persoonlijke voorkeur én natuurlijk de stijl van je woning en je tuin. Want de poort moet natuurlijk wel een beetje bij je huis passen!

No Comments

Leave a Comment