Waarom hangt de Nederlandse vlag uit?

De Nederlandse vlag

Een Nederlandse vlag kopen is hartstikke leuk om belangrijke momenten te vieren door het uithangen van de vlag. Een uitgehangen vlag staat heel erg vrolijk bij het vieren van een bruiloft of het slagen voor een (belangrijk) examen. Alle voorbijgangers weten dan ook direct dat er iets gevierd mag worden. Daarnaast draag je bij een oude traditie om de nationale identiteit te tonen en te eren. Door het uithangen van de vlag op belangrijke dagen laat je zien dat je belangrijke Nederlandse gebeurtenissen, zoals Koningsdag of Bevrijdingsdag, in acht neemt. Ook kun je door de vlag halfstok te hangen laten zien dat je rouwt omdat er iemand is overleden of omdat er een ramp is gebeurd. Een mooie Nederlandse vlag kopen kan prima via deze link: https://www.vlaggenunie.nl/vlaggen/nederlandse-vlaggen/. Vlaggen unie verkoopt tegen een scherpe prijs de Nederlandse vlag en levert bovendien erg snel uit. Handig als je je vlag snel nodig hebt!

 

Landenvlaggen

Naast Nederlandse vlaggen kun je ook bij gelegenheid de vlag van een ander land ophangen. Dit kan leuk zijn als je bijvoorbeeld gasten uit een ander land verwelkomt of een sportevenement organiseert waarbij buitenlandse deelnemers aanwezig zijn. Dit is een sportief gebaar en zal zeker als aanmoediging worden omarmt! In Nederland zie je ook wel eens dat er twee vlaggen worden uitgehangen bij een feestelijke gelegenheid als er sprake is van een dubbele nationaliteit. De Nederlandse staat dan voor de Nederlandse identiteit, terwijl de andere vlag staat voor het land van herkomst van de (groot)ouders. Dit is een mooie uiting en symbool voor de samensmelting van twee culturen. Vlaggenunie verkoopt landenvlaggen van praktisch alle landen via https://www.vlaggenunie.nl/vlaggen/landen-vlaggen/.

 

Vlaggenetiquette

Wettelijke regels voor het ophangen van een vlag bestaan in Nederland eigenlijk niet. Strafbaar gesteld worden omdat je je niet aan bepaalde regels houdt gebeurt dus nooit. Wel is het verstandig, en netjes, om je aan bepaalde normen met betrekking tot het hijsen van de nederlandse vlag te houden. Zo is het belangrijk dat een vlag niet de grond raakt of eventueel verkeer hindert. Ook is het gebruikelijk dat een vlag enkel gehesen is bij daglicht. Wil je de vlag toch ’s nachts laten hangen dan is het aan te raden deze te verlichten. Tot slot zorg je er uiteraard voor dat de kleuren van vlag altijd goed zichtbaar zijn en dat de vlag schoon is.

 

Het ophangen van een vlag

Een vlag kun je op verschillende manieren ophangen. Je kan hiervoor een vlaggenmast gebruiken, die je in de grond plaatst, of een vlaggenstok, die je monteert aan de gevel van een gebouw. Afhankelijk van de situatie kun je bepalen welke methode het beste toegepast kan worden. Wil je bijvoorbeeld een vlag in je tuin hijsen dan kun je het beste een vlaggenmast plaatsen. Een vlaggenstok is dan weer prima bruikbaar als je geslaagd bent en je schooltas naast de vlag op de gevel wilt laten prijken.

 

Andere toepassingen van vlaggen

Naast het uithangen van landen vlaggen kun je ook vlaggen laten bedrukken met een logo van jouw bedrijf of vereniging. Vlaggen zijn immers ook een bewezen en prima promotiemiddel. Een uitgehangen vlag met logo is een statige manier om symbool te staan voor een organisatie en te laten zien waar de locatie voor staat.

No Comments

Leave a Comment