Waarom het leasen van een elektrische auto beter is.

auto leasen

Leasen is het nieuwe kopen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om het te doen, omdat ze zo niet in een keer een heel bedrag hoeven af te staan aan het kopen van een auto. Bovendien zit bij een shortlease auto de reparatiekosten en onderhoudskosten er vaak bij inbegrepen, waardoor je niet snel voor onverwachtse kosten komt te staan. Het enige wat vaak nog voor eigen rekening is, zijn de benzine/diesel kosten, maar ook dit hoeft niet meer. Je kan er namelijk ook voor kiezen om een elektrische auto te leasen. Op dit moment zit hier nog wel een prijskaartje aan, maar duurzaamheid wordt steeds belangrijker dus sluit de optie op lange termijn zeker niet uit!

Een elektrische auto is duurzaam
In 2018 zagen we het al, maar duurzaamheid speelt de laatste tijd een zeer centrale rol in onze samenleving en dit gaat ook steeds meer gelden voor auto’s. Een elektrische auto is zeker een stuk duurzamer dan een benzine en/of diesel auto. Je kan hem, als je wil, volledig opladen met je eigen zonnepanelen of via een andere duurzame bron. Wanneer je een 100% elektrische auto aanschaft, zal deze tijdens het rijden geen uitlaatgassen produceren en dat is natuurlijk super goed voor het milieu. Toch betwijfelen mensen soms of het allemaal wel zo duurzaam is. De batterijproductie kan wel zorgen dat er kooldioxide vrijkomt, maar alsnog scheelt het jaarlijks qua uitstoot wel met een benzine en/of diesel auto.

De tank is altijd vol
Zoals net ook al benoemd, zit je bij de short lease een auto, vaak alleen nog vast aan eigen benzine kosten. Dat wordt je bespaart wanneer je voor een elektrische auto kiest. Indien jij gewoon een oplaadpaal op bij je werk en thuis hebt staan, kun jij je auto altijd opladen. Je hoeft alleen maar de stekker er in en uit te pluggen en je bent weer ready to go! Zorg wel dat je na je werk de auto thuis altijd aan de lader doet, zodat je de volgende dag met een volle accu kan vertrekken. Dat is namelijk het enige nadeel, er zijn in Nederland nog niet heel veel oplaadpunten. Al wordt dit uiteindelijk wel beter.

One-pedal drive
Een leuke extraatje die ook nog duurzaam is, is de one-pedal drive. Dit betekent dat je met een voet zowel kan remmen als gasgeven. Nadat je het pedaal hebt losgelaten, rem je met de elektromotor. Deze zorgt er tegelijkertijd voor dat je energie terugwint voor je accu. Mocht je dit nou niet prettig vinden is dat ook geen enkel probleem, want je kunt dit bij een elektrische auto naar eigen behoefte instellen of zelfs helemaal uit zetten.

No Comments

Leave a Comment