Waarom je jaloezieën zou moeten toevoegen in je interieur

Raambekleding is een belangrijk onderdeel geworden in een huis. Het kan voor veel meer sfeer zorgen. Tegenwoordig is hier veel keuze in. Kies je voor het klassieke gordijn? Gordijnen zijn onder andere verkrijgbaar in rolgordijnen, tussengordijnen en verduisterende gordijnen. Of kies je toch voor plisségordijnen? Misschien gaat jouw voorkeur wel uit naar jaloezieën, omdat die voor extra privacy zorgen. Welke voordelen hebben jaloezieën? We hebben het voor je uitgezocht in dit artikel. 

 

Jaloezieën zorgen voor privacy

Mensen houden van hun privacy. Er is dan ook geen huis meer te vinden waar geen raambekleding hangt om glurende buren te voorkomen. Mensen houden er nu eenmaal van om naar binnen te kijken. Gordijnen zijn hier geschikt voor. Maar jaloezieën ook. Deze kan je namelijk heel handig open en dicht doen. Je hebt houten jaloezieën, maar je kunt ook gaan voor pvc jaloezieën . De jaloezieën zijn eigenlijk horizontale lamellen die je kunt optrekken en kunt kantelen. Ideaal dus als je de glurende buren buiten wilt houden. Overdag kan je het daglicht reguleren en als het donker wordt kan je ze dichtdoen, zodat er niemand naar binnen kan kijken.

 

Jaloezieën helpen bij de isolatie van jouw woonkamer 

In de winter ontsnapt er veel warmte, dit gebeurt vaak via de ramen. Tegenwoordig kan je de ramen vervangen en betere ramen erin laten zetten. In nieuwe huizen wordt er vaak al gekozen voor dubbel glas in plaats van enkel glas. Je kunt kiezen om die ramen te vervangen. Je kunt ook raambekleding voor de ramen hangen, zodat de warmte beter in het huis blijft hangen. Zo hoef je minder te stoken om het huis warm te houden. Vooral houten jaloezieën zijn geschikt om aan totale isolatie bij te dragen. Daarnaast helpen deze jaloezieën in de zomer de warmte tegen te houden, zodat het binnen koeler blijft. Houten jaloezieën zijn in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar. 

 

Licht tegenhouden in de woonkamer 

Jaloezieën zijn goed verstelbaar. Daardoor kan je spelen met de lichtinval, wat voor een bepaalde sfeer in huis zorgt. Ze worden dan ook als tijdloos gezien en zijn daarom geschikt voor elk type interieur. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende breedtes. Elke breedte zorgt weer voor een andere uitstraling in huis. Gordijnen zijn ook geschikt om licht tegen te houden. Bij gordijnen is het alleen zo dat je geen enkel licht meer doorlaat als je ze dicht doet. Daarom zijn jaloezieën perfect als je dat juist wel wilt. Let wel op dat jaloezieën niet verduisterend zijn. Dus als je niet kan slapen, omdat het heel erg donker moet zijn, is het verstandig om te kiezen voor verduisterende gordijnen.

 

No Comments

Leave a Comment