Waarom kiezen voor laminaat

Het kan best moeilijk zijn om een nieuwe vloer uit te kiezen. Welke kleur wil je? Welk materiaal wil je? Misschien weet je dit allang, maar wanneer je nog geen idee hebt kan dit nog best moeilijk worden. Er is ook zoveel keuze. Laminaat is altijd een goede optie. Waarom? Dat lees je in deze blog.

Wat is laminaat precies?

Laminaat bestaat uit vier lagen. De basis bestaat uit een vochtbestendige, sterke en stabiele plaat. Hieronder ligt een plaat die ervoor zorgt dat de vloer niet krom kan trekken of door kan zakken. Boven op de basisplaat ligt de decorlaag, dit ook de laag die je ziet. Boven op deze laag komt een transparante laag die de decorlaag beschermt. Deze laatste laag is slijtbestendig en wordt afgewerkt met hars. Er zijn verschillende soorten merken die laminaat verkopen, zoals Meister laminaat en Ambiant laminaat.

Geschikt voor alle ruimtes in huis

Laminaat kun je eigenlijk in alle ruimtes in je huis leggen. Je hebt verschillende opties bij het kiezen van de laminaatvloer. Zo kun je kiezen voor een laminaatvloer met waterbestendige laag, deze zijn geschikt voor de badkamer en de keuken. Woon je in een flat? Dan is het prettig voor de onderburen als laminaat legt in combinatie met een ondervloer. Dat zal het loopgeluid wat dempen. Houd je van warme voeten? Ook met vloerverwarming is het mogelijk om te kiezen voor laminaat. 

Gemakkelijk te plaatsen

Laminaatvloer zijn gemakkelijk te onderhouden en gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast zijn ze ook nog eens gemakkelijk te plaatsen! Door middel van een handig kliksysteem klik je alle planken zo in elkaar. Gemakkelijk, maar ook nog eens snel om zelf te doen. Met dit kliksysteem heb je namelijk ook gedoe met lijm of heb je een mortel nodig om een perfecte egale vloer te hebben. 

Overtuigd van laminaat? Bekijk dan snel de verschillende merken laminaatvloeren.

No Comments

Leave a Comment