Wandeltips

Wil je lekker beginnen met wandelen? Goed idee, wandelen is hartstikke goed voor je en het is fijn om even een frisse neus te halen. in dit artikel hebben wij een aantal tips voor een beginnende wandelaar.

Hond

Wil je beginnen, maar weet je niet echt hoe? Neem een hond. Wel natuurlijk als je er echt tijd voor hebt. Met een hond ben je namelijk verplicht om drie keer per dag een rondje te lopen om hem uit te laten. Ook vinden honden het heel leuk om naar de bossen te gaan en om te wandelen. Heb je al een hond? Neem hem dan mee als je bijvoorbeeld op visite gaat, en ga dan lopend. De hond geniet en jij hebt je beweging weer.

Opbouwen

Zoals elke sport, moet je wandelen ook opbouwen. Het is goed voor je gezondheid en humeur, dus bekijk de positieve kanten. Elke dag een half uurtje zou al goed doen. Hiermee train je ook je spieren en zou je later voor langere afstanden kunnen gaan (denk aan wandelvakanties).

Samen

Probeer iemand te vinden waar je samen mee kunt wandelen. Dit maakt het wandelen een stuk gezelliger en dan lijkt het op een theekransje in plaats van dat het voelt als een verplichting. Ga met zijn twee├źn (of een groepje) lekker wandelen. Als je niemand kunt vinden in je omgeving die mee wil, kan je je altijd aansluiten bij een wandelgroep: maak je nog nieuwe vrienden ook!

Trainen

Om te kijken hoe ver je omhoog gaat is het handig om een smartwatch aan te schaffen, deze houdt de kilometers bij en kijkt ook naar het aantal stappen, hartslag. Hiermee kun je bijhouden of je verbetering hebt. Geef jezelf een doel, zo hou je het wandelen beter vol.

 

 

No Comments

Leave a Comment