Wat doe je aan de scheuren in je muur?

Heb je onlangs scheuren in de muur/muren van je woning ontdekt? Dan kan dit nogal als een shock zijn overgekomen. Je woning is de plek waar je je veilig voelt, je thuis. Wanneer dit aangetast wordt kan dit in eerste instantie schrikken zijn. Maar wat betekenen scheuren in de muur?

 

Daar kunnen diverse redenen voor zijn. De meest voorkomende reden is toch wel een probleem met de stabiliteit en constructie van de muur of gevel. Logischerwijs zal een instabiele muur het een keer begeven. Wat begint met een (kleine) scheur kan dus zomaar uitlopen en nog veel meer schade met zich meebrengen.

Controleer de scheur

Het klinkt misschien heel stom, maar voor je overhaaste beslissingen neemt is het eerst aan te raden om de scheur zelf te inspecteren. Misschien is er namelijk, bijvoorbeeld, een scheur ontstaan in je behang doordat er vocht achter gekomen is. Dit klinkt misschien vergezocht maar de kosten van een uitgebreide muurinspectie, wanneer het niks blijkt te zijn, kunnen dan zwaar aankomen.

Schakel een muurexpert

Als de scheuren in de muur niet het resultaat zijn van vocht o.i.d. is het zeer aan te raden om zo snel mogelijk een muurexpert in te schakelen. Belangrijk is dat het op korte termijn gebeurt. De scheur kan met de tijd dan verder uitscheuren en nog veel meer schade (en kosten) veroorzaken. 

 

Een muurexpert zal een uitgebreide muurinspectie uitvoeren waarbij gekeken wordt naar de zichtbare schade, maar ook de onzichtbare. Wanneer je er redelijk op tijd bij bent zullen de kosten uiteindelijk wel meevallen. Wacht je lang en worden de scheuren groter, dan kunnen de gevolgen groot en kosten hoog zijn.

Laat je woning er weer als nieuw uitzien

Als je scheuren in de muur of gevel ontdekt en je besluit het te repareren, zou je er ook voor kunnen kiezen om een gevelrenovatie uit te voeren. Zo ben je er zeker van dat alle muren en de gevel weer in goede staat zijn en je nog jaren vooruit kunt. Daarnaast kan gevelrenovatie voor een serieuze waardevermeerdering zorgen. Niet alleen oogt je woning weer als nieuw, de constructie van de woning is het ook. 

 

No Comments

Leave a Comment