Wat doe je als jouw zorgverzekering medische kosten niet vergoedt?

Welke medische kosten je maakt, dat is per persoon nogal verschillend. Het kan zelfs per jaar erg verschillen. Het ene jaar kom je misschien prima door zonder bezoekjes aan de fysiotherapeut, terwijl je er het jaar erna bijna wekelijks zit, dankzij een vervelende blessure bijvoorbeeld. Merk je opeens dat een deel van de kosten die je daarvoor maakt niet worden vergoed, dan wordt het extra vervelend. Moet je de rekeningen opeens zelf gaan betalen! Valt dit te voorkomen? Kun je je zodanig verzekeren dat je nooit voor onverwachte kosten komt te staan?

 

Zitten ze in het basispakket?

 

Er zijn medische kosten die altijd vergoed worden, en waar je je dus nooit zorgen om hoeft te maken. Voor de huisarts zal je nooit een rekening hoeven te betalen, en ook een medisch specialist of een ziekenhuisopname leveren je geen gepeperde rekeningen op.

 

Deze zorg wordt namelijk vergoed vanuit de basisverzekering, en iedereen boven de 18 jaar is verplicht deze af te sluiten. De dekking wordt bepaald door de overheid, en is dus bij iedere verzekeraar gelijk. Geen zorgen dus; ga je van zorgverzekering overstappen dan hoef je nooit te controleren of dit soort noodzakelijke dekkingen ook bij de andere verzekeraar een feit zijn.

 

Veel mensen denken dat de basisverzekering fysiotherapie ook vergoedt. Dat is echter in vrijwel alle situaties niet het geval. Kom je niet vaak bij een fysiotherapeut, dan is de kans groot dat je dat niet weet, en je rot schrikt als je opeens een factuur ontvangt. Maar ook als je juist wel een aanvullende verzekering hebt afgesloten, om dit soort kosten te vermijden, kun je alsnog op een vervelende manier verrast worden. Lang niet ieder aanvullend pakket dekt fysiotherapie namelijk zo ruim als je zou hopen.

 

Kijk goed naar welke aanvullende verzekering je nodig hebt

 

Veel mensen sluiten een aanvullende verzekering af zonder goed naar de dekking te kijken. Met een aanvullend pakket denken zij er prima voor te staan, en zich geen zorgen meer te hoeven maken over medische kosten die niet vanuit de basisverzekering worden vergoed. Dat is echter lang niet altijd terecht. Er is namelijk keus uit allerlei verschillende aanvullende verzekeringen, ieder met hun eigen dekking. Als je een aanvullende verzekering neemt omdat je vaak fysiotherapie nodig hebt, is het dus zeker aan te raden om eerst eens goed te kijken hoeveel behandelingen dat specifieke pakket vergoedt. Zeker bij goedkope pakketten zijn dat er vaak minder dan je eigenlijk nodig hebt, zodat je alsnog, compleet onverwacht, met een flinke rekening geconfronteerd kan worden.

 

No Comments

Leave a Comment