Wat doet de zon met je huid

Veel mensen denken dat de zon alleen maar goede eigenschappen heeft. Je wordt er bijvoorbeeld lekker bruin van. Dat ziet er mooi uit. Aan de andere kant is het wel zo dat dit ook voor schade aan je huid zorgt. Dat kan je voorkomen met factor 50 zonnebrand. Op die manier ben je in ieder geval goed beschermd. Het is wel goed om eens te weten wat de zon nu eigenlijk met je doet. Zo heb je een beter beeld van wat het nu eigenlijk wel en niet biedt. 

De positieve kant van zonlicht 

Natuurlijk is het goed om eerst eens naar de positieve kant van zonlicht te kijken. Ook wanneer je de zonnebrand van Australian Gold kiest, is het zo dat je een beter humeur krijgt van zonlicht. Ook helpt het je om lekker warm te blijven. Dat is vooral in de zomer natuurlijk een factor. Daarnaast is het ook bewezen dat je botten en tanden sterker worden en blijven door zonlicht. Ook speelt het in beperkte mate een rol bij de bescherming tegen ziektes. Dit komt door de aanmaak van vitamine D door zonlicht. Hoewel dat slechts in beperkte mate wetenschappelijk onderbouwd kan worden. Dit zijn allemaal positieve effecten te noemen. 

De negatieve kant van zonlicht 

De negatieve kant van zonlicht heeft te maken met de effecten op de huid. Die raakt namelijk beschadigd door een grote mate van uv-straling. Die kan je overigens niet alleen van de zon krijgen, maar ook van apparaten die uv-licht genereren, zoals een zonnebank. De schade aan de huid laat deze sneller verouderen, waardoor deze er lelijk uit gaat zien. Wanneer je het nog verder doortrekt, dan kan dit bijvoorbeeld ook leiden tot huidkanker. Wat dan weer behandeld moet worden omdat dit natuurlijk heel gevaarlijk is. Vooral wanneer je zoveel zonlicht krijgt dat je huid verbrandt, is de kans op deze problemen groot. 

No Comments

Leave a Comment