Wat doet een begrafenis ondernemer?

Wat doet een begrafenis ondernemer

Wanneer een dierbare komt te overlijden, moeten er moeilijke keuzes gemaakt worden door de nabestaanden. Wat gebeurt er met het lichaam en hoe wordt de uitvaartplechtigheid ingericht? Dit zijn praktische zaken waar een begrafenis ondernemer je mee kunt helpen. De nabestaanden zijn nog volop in de rouw, daarom is het fijn dat een begrafenis ondernemer je bij kunt staan in deze lastige periode. Wat zijn nou precies zijn of haar werkzaamheden?

 

Wat gebeurt er met het lichaam?

Een uitvaartverzorger zorgt ervoor dat het lichaam van de overledene wordt opgehaald. Ziekenhuizen hebben vaak geen geschikte ruimtes beschikbaar. Daarbij heb je ook te maken met vaste openingstijden. Een begrafenis ondernemer geeft jou de mogelijkheid om in alle rust een laatste groet te brengen en hebben hiervoor mooie ruimtes ingericht. Je kunt kiezen voor thuisopbaring, of vervoer naar een rouwcentrum. Een uitvaartverzorger regelt ook de laatste verzorging, ook wel afleggen genoemd. Dit vindt vaak thuis, of in het uitvaartcentrum plaats. Als wilt, kun je hier als nabestaande bij zijn, of bij helpen. Sommige mensen vinden hier troost in en het helpt hen bij het rouwproces.

 

Uitvaartplechtigheid

Samen met de begrafenisondernemer geef je vorm aan de plechtigheid en word je begeleid in alle keuzes rondom de ceremonie. Jouw voorkeuren worden doorgegeven aan het uitvaartcentrum, hierbij wordt rekening gehouden met jouw persoonlijke wensen en de voorschriften van het uitvaartcentrum.

 

Een overlijdensbericht kan tegenwoordig ook online geplaatst worden. Mensenlinq is hier het meest gebruikte platform voor. Een begrafenisondernemer kan helpen bij het opmaken van het overlijdensbericht. Vervolgens moet er bepaald worden in welke regio het bericht geplaatst moet worden. Je kunt op Mensenlinq namelijk ook kiezen voor een krantenbericht in een regionale krant of weekblad.

Rouwbericht

Heb je hulp nodig bij het opstellen van een rouwadvertentie of de keuze van de muziek? Een uitvaartondernemer helpt je hier graag bij. Ook voor het regelen van de rouwauto en de catering kun je bij een uitvaartbegeleider terecht. Een begrafenisondernemer handelt vaak de uitschrijving bij de gemeente voor de overledene af, maar je kunt dit natuurlijk ook zelf doen.

 

Je kunt veel uitbesteden, sommige mensen vinden dit fijn en andere juist niet. De wensen van de nabestaanden en overledene staan centraal en een uitvaartverzorger zal waar nodig de zorg uit handen nemen. De primaire taak van een begrafenis ondernemer is overzicht en rust bieden in chaotische en emotionele tijden.

No Comments

Leave a Comment