Wat is de beste aanpak voor als je aangereden wordt?

Niemand hoopt erop, maar het kan gebeuren dat je aangereden wordt. Bijvoorbeeld op de snelweg of juist op een rustigere weg. Zo’n aanrijding kan onder andere een whiplash opleveren en dat is zeer onprettig. Een whiplash is een overbelasting van de nekspieren en -zenuwen door een plotse beweging. Het kan je flink beperken in je dagelijks leven en je werk. Als dit veroorzaakt is doordat je bent aangereden, wil je het daar waarschijnlijk niet bij laten zitten. Je kunt dan eerst met je verzekeraar en de aanrijdende partij proberen een oplossing te vinden. Als dat niet lukt, kun je gratis een second opinion van een letselschadeadvocaat aanvragen. Of je kiest direct voor een whiplashadvocaat

 

Wanneer second opinion?

Je kunt via een rechtsbijstandsverzekeraar proberen om bijvoorbeeld een schadevergoeding en smartengeld te krijgen van degene die jou heeft aangereden. Wel is het zo dat je een bewijs moet hebben dat je klachten inderdaad om een whiplash gaan en veroorzaakt zijn door de aanrijding. Daarom moet je bij klachten zo snel mogelijk naar een arts die dit kan documenteren. Dan pas kun je aan de slag met de zaak en de verzekeraar. Als je niet tevreden bent over het verloop, kun je een second opinion  van een letselschadeadvocaat aanvragen. Dit is geheel gratis. 

 

Waarom een letselschadeadvocaat?

Zo’n letselschadeadvocaat of specifiek een whiplashadvocaat is iemand die thuis is op juridisch vlak. Het gaat nu niet meer om een verzekeraar, maar om iemand met een juridische achtergrond. Een echte advocaat. Dat heeft veel voordelen voor jou en wat het je uiteindelijk zal opleveren. Een whiplash kan je namelijk flinke terugslag in je dagelijks leven opleveren. Bijvoorbeeld doordat je je werk voor langere tijd niet kunt uitvoeren. Daarom schakel je een whiplashadvocaat in. Je hoeft niet eerst een letselschadeadvocaat in te hebben geschakeld. Je kunt ook direct een whiplashadvocaat in de arm nemen.

No Comments

Leave a Comment