wat is de goedkoopste zorgverzekeraar?

Waarom is er een prijsverschil tussen zorgverzekeraars?

Dit komt doordat de kosten die de zorgverzekeraars hebben ook van elkaar verschillen. De ene verzekeraar heeft logischerwijs meer kosten dan de ander. Dit verschil kan veroorzaakt worden door de hoeveelheid personeel, de grootte van het kantoor, de onderhandelingspositie etc. Elke zorgverzekeraar heeft eigen kosten. Bij de ene verzekeraar liggen deze kosten hoger dan bij de ander. Zo hebben veel grote zorgverzekeraars vaak meerdere kantoorpanden en meer personeel in dienst. Een kleine zorgverzekeraar die alles online doet en minder personeel heeft zal waarschijnlijk ook lagere kosten hebben. Door deze lagere kosten zal de premie voor de zorgverzekering ook omlaag gaan. Maar een kleinere zorgverzekering is niet op elk oppervlak voordeliger uit dan een grote zorgverzekeraar. Grote zorgverzekeraars hebben namelijk een veel betere onderhandelingspositie, omdat zij een grotere groep verzekerden vertegenwoordigen. Door deze sterkere onderhandelingspositie maken zij makkelijker prijsafspraken met zorgaanbieders. Hierdoor betalen zij weer minder voor een behandeling van een patiënt dan andere zorgverzekeraars en ook dit berekenen zij weer door in hun premie.

Vergelijken

Je snapt nu dus waarom er verschil zit in prijs tussen verschillende zorgverzekeraars. De belangrijkste vraag is echter wat is de goedkoopste zorgverzekering? Om erachter te komen wie de goedkoopste zorgverzekeraar van Nederland is, kan je het beste gebruik maken van een zorgvergelijk tool. Met zo’n tool kan je eenvoudig en snel premies vergelijken van 20 verschillende zorgverzekeraars. Na het selecteren van de gewenste dekking zie je in een oogopslag welke verzekering het goedkoopst is.

2021

In 2021 zal de zorgpremie weer stijgen. De rekenpremie waarmee het kabinet rekening houdt is €59 hoger dan in 2020. De DSW heeft de zorgpremie van 2021 vastgesteld op €124,50 per maand, dit is een stijging van €78 per jaar. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste polis was in 2020 al €333. Dit zal in 2021 alleen maar meer worden. Het is nu dus belangrijker dan ooit om de goede zorgverzekering te kiezen. Gebruik hiervoor een vergelijkingssite, zie: Zorgverzekering vergelijken 2021

 

No Comments

Leave a Comment