Wat is een pergola?

Als u het antwoord op deze vraag niet weet, bent u niet de enige. Met zoveel verschillende soorten versieringen in de achtertuin die zijn ontworpen om huiseigenaren schaduw en afzondering te bieden, is het gemakkelijk om pergola’s te verwarren met hun tegenhangers.

Soorten Pergola-ontwerpen

Hoewel er verschillende soorten pergola-ontwerpen zijn, houdt elk ervan vast aan een primaire vorm en functie die de pergola scheidt van een prieel, een prieel en andere achtertuinstructuren.

Een van de meest voorkomende verwisselingen in de architectuur van de achtertuin is de pergola versus prieel. Een pergola is ontworpen om een ​​breed scala aan verschillende doeleinden te dienen, terwijl een prieel voornamelijk wordt gebruikt om een ​​ingang of pad te accentueren en is in vergelijking vrij klein.

Over het algemeen is een pergola een wijd open structuur met vier steunbalken, geen muren en een decoratief dakontwerp, zoals een rooster. Voor schaduw of zelfs een beschutting tegen de elementen, kunnen schermen aan het dak of de muren worden toegevoegd, dit wordt ook wel een pergola met doek genoemd.

Hieronder hebben we u een snelle lijst gegeven met verschillende soorten pergola-ontwerpen waaruit u kunt kiezen terwijl u uw toevoeging aan de achtertuin plant.

Vinyl pergola’s

Vinylpergola’s worden steeds populairder vanwege hun betaalbaarheid, duurzaamheid en universeel ontwerp. Een van de vele voordelen van het kiezen van een vinylpergola is dat u een aangepast ontwerp kunt kiezen dat aan uw behoeften en persoonlijke ontwerpvoorkeuren voldoet.

Open bovenkant

Zoals we eerder vermeldden, zijn de meeste pergola’s ontworpen met een open dak ontwerp dat voldoende zonlicht en luchtcirculatie mogelijk maakt. Open pergola’s worden meestal in de tuin geplaatst om een ​​aantrekkelijk brandpunt te creëren en kunnen met behulp van hangende wijnstokken nog meer schoonheid aan de ruimte toevoegen.

Staal

Stalen pergola’s zijn een verstandige keuze voor gebieden die vaak worden getroffen door barre weersomstandigheden. Het stalen frame houdt niet alleen extreem goed stand bij slecht weer, maar het zal waarschijnlijk het langst meegaan. Stalen pergola’s komen niet vaak voor vanwege hun avant-gardistische uiterlijk.

Zeil

Een zeilpergola maakt gebruik van een uitgerekte stof in plaats van een traditioneel roosterdak. Dit type ontwerp zorgt voor een strakke, moderne uitstraling en meer schaduw en beschutting dan een ontwerp met open dak. Je kunt hiervoor zelfs een schaduwdoek op maat laten maken.

 

Dak

Als u liever een pergola heeft met een dak dat u kan beschermen tegen de zon, regen en andere elementen, dan is een puntgevel of hellende pergola een goede keuze. Vanwege het dakontwerp bieden deze twee keuzes voldoende waterafvoer en worden ze meestal gezien over dekken of patio’s, meestal boven een bubbelbad of een eethoek in de buitenlucht.

Het doel van een pergola

Een pergola kan verschillende doeleinden dienen, afhankelijk van de voorkeuren van de huiseigenaar. Terwijl het traditionele pergola-ontwerp bestaat uit een roosterdak en een afwezigheid van muren, kunnen aanpassingen worden aangebracht om aan uw unieke behoeften te voldoen.

 

No Comments

Leave a Comment