Wat is gevelbekleding precies?

Wat is gevelbekleding precies

Gevelbekleding is eigenlijk de ‘buitenhuid van een gebouw’. Het is een fysieke rand die aangebracht wordt boven op het buitenoppervlak van je huis. Het voldoet hierdoor aan het beste van twee werelden, als het gaat om esthetiek en functionaliteit van het gebouw. Het kan niet alleen het uiterlijk drastisch verbeteren, maar, afhankelijk van de materialen die je kiest, kan gevelbekleding ook andere, belangrijkere doeleinden dienen. We vertellen straks meer over de voordelen, laten we eerst eens in die materialen duiken!

Materialen voor gevelbekleding

Als je voor gevelbekleding wilt gaan, dien je goed keuzes te kunnen maken. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten gevelbekleding waar je uit kunt kiezen. Denk aan vinyl, stenen, aluminium, staal, kunststof, cement gebaseerde of houten gevelbekleding. Dit laatste alternatief stijgt de laatste jaren enorm in populariteit. Het geeft je gebouw namelijk niet alleen een bijzonder warme uitstraling, maar ook een natuurlijke. Dit is iets waar veel mensen naar op zoek zijn. Nu denk je natuurlijk: “hoe zit dat dan met het eindeloze onderhoud”. Het is waar dat het veel van je vraagt, maar daar hebben we al een oplossing voor bedacht. Denk eens aan gevelplaten met een houtlook. Het is niet te onderscheiden van echt hout, maar het is duurzaam, brandveilig en onderhoudsvrij!

De voordelen van gevelbekleding

Wat ideaal is aan dit materiaal, is dat het een isolerende en beschermende laag biedt. Dit zorgt ervoor dat je woning minder warmte verliest én de gevel wordt brandwerend gemaakt. Zo voelt je huis gelijk een stuk veiliger aan.

Gevelbekleding wordt niet alleen gebruikt om een ​​gebouw te beschermen tegen omgevingsfactoren, het bepaalt ook de uitstraling van een gebouw. Het kan namelijk een aantal dingen verbergen. Denk eens aan grote imperfecties in de afwerking van een gebouw. Het materiaal kan worden geleverd in allerlei soorten vormen, texturen, structuren en kleuren. Je kunt je creativiteit helemaal de vrije loop laten wanneer je kiest voor gevelbekleding!

No Comments

Leave a Comment