Wat te doen bij schade of letsel

Heb je letsel opgelopen door iemand anders? Dan kan het zijn dat je een schadevergoeding hiervoor krijgt. Dit kan als je lichamelijke letsel of psychische letsel hebt opgelopen. Het kan zijn dat je aardig wat onkosten hebt opgelopen door je schade. Zo kan je denken aan ziekenhuisverblijf, verlies van inkomen, eigen bijdrage en kosten voor een juridisch advies. Deze kosten kunnen alleen maar hoger oplopen tot betrekking met jouw letsel. Deze kosten kan je terugeisen bij de wederpartij. Dit kan nogal een ingewikkeld proces zijn en daarom zijn er verschillende partijen die je hierbij kunnen helpen. Zo heb je bijvoorbeeld een letselschadeadvocaat bij PTSS zodat je het niet zelf hoeft te regelen.

 

Wat is een letselschadeadvocaat bij PTSS?

 

PTSS ontstaat na een traumatische ervaring. Dit kan eventueel door je werk komen, zoals bij politieagenten en militairen. De klachten die je hierdoor ervaart kunnen je beïnvloeden in je werk of je moet zelfs tijdelijk je werk stopzetten. Als je jouw PTSS hebt gekregen waarbij je iemand anders aansprakelijk kan maken, heb je dus recht op een schadevergoeding. Je kan alle kosten terug eisen via je letselschadeadvocaat. Dit is vaak een gecompliceerde zaak waar veel bewijs voor nodig is en jij waarschijnlijk niet de energie voor hebt. De kosten voor de letselschadeadvocaat hoef je niet zelf te betalen maar wordt betaald door de aansprakelijk gestelde.

 

Moet ik belasting betalen over mijn schade vergoeding?

 

Wanneer er dan uiteindelijk is uitgekomen dat je een schadevergoeding krijgt is het wel zo handig om te weten of je schadevergoeding belasting moet betalen. Jouw schadevergoeding wordt niet gezien als inkomstenbelasting waardoor je het bedrag dus niet hoeft op te geven bij box 1 van de belasting. Dit kan alleen als de verzekering je een belastinggarantie geeft. Dit houdt in dat als de belasting jouw vergoeding als inkomen ziet, de verzekeraar daarvan de belasting moet betalen. Het kan wel zijn dat je belasting over box 3 moet betalen. Dit is een complexe belasting waarvoor je het beste hulp kan aanvragen.

 

No Comments

Leave a Comment