Wat te doen met de koelkast bij stroomuitval in de zomer?

Het is hartje zomer en de temperaturen in huis lopen hoog op. Alleen dan ineens uit het niets is er een stroomuitval. Dit is vervelend, maar het is extra vervelend als je koelkast uitvalt. In de zomermaanden kan je eten bij hoge temperaturen vrij snel bederven. Dit wil je natuurlijk altijd proberen te voorkomen. Gelukkig hebben wij tips wat je eventueel kan doen bij stroomuitval in de zomer.

 

Zorg altijd voor een koelkastthermometer

 

In de koelkast loopt de temperatuur langzaam op. Het is afhankelijk van de duur van de stroomuitval of je het eten kan weggeven. Hang daarom altijd een koelkastthermometer op. Je weet zo precies of je koelkast te warm geworden is. Als de temperatuur boven de 7 graden is kan je het eten weggooien. Uiteraard begin je het op een gegeven moment ook wel te ruiken. Een wasmachine stinkt als hier te lang water in blijft staan bij een stroomuitval, maar een koelkast gaat nog veel meer ruiken bij een te hoge temperatuur.

Hou de koelkast gesloten tot de stroom er weer op is

 

Een tip die je echt moet uitvoeren is je koelkast gesloten houden. Op het moment dat je de koelkast opent komt er warme lucht naar binnen. De koude lucht die de koelkast had opgebouwd blijft in theorie nog even hangen. Maar deze gaat direct weg als je de koelkast opendoet. Zorg er dus voor dat je koelkast zoveel mogelijk gesloten blijft. Dit kan een hoop ellende voorkomen.

 

Zorg voor alternatieven

 

Zorg ervoor dat er in de vriezer altijd icepacks liggen. Deze zijn diep bevroren. Als je deze combineert met een koelbox dan kan je hier producten in bewaren. Denk bijvoorbeeld aan producten die echt slecht tegen warme temperaturen kunnen. Bijvoorbeeld het vlees dat je vanavond wou gaan eten. Met de vriezer kan je ze voorlopig nog wel even koud houden. Uiteraard moet de stroomstoring dan niet te lang gaan duren.

Afwachten wanneer de stroom er weer op gaat

 

Helaas kan je voor de rest vrij weinig doen aan een stroomstoring. Tenzij je een aggregaat hebt aangeschaft kan je niets anders doen dan afwachten. Mocht je koelkast het ook nog eens begeven hebben dan kan je bij Checko direct een nieuwe bestellen. Het is vooral in de zomermaanden natuurlijk extra vervelend om zonder koelkast te zitten. Zorg er daarom voor dat je op tijd weer een nieuwe koelkast bestelt. Zo kan je weer producten koel leggen.

 

No Comments

Leave a Comment