Wat voor trends qua design meubels hebben we in 2020?

Momenteel zijn alweer in het jaar 2020 belandt. Dit betekent dat het weer tijd is voor nieuwe trends voor het jaar. Het is iets wat je altijd wilt, maar altijd weer een jaar verschuift. Je huis opnieuw inrichten. Soms voeg je iets kleins toe zoals een nieuw klein tafeltje, maar verder als dat kom je niet. 2020 is het jaar van veranderen dus geven wij in dit artikel de trends voor 2020 op het gebied van design en meubels.

Een multifunctioneel meubel in huis

Omdat er steeds meer huizen komen in grote steden, zoals Amsterdam en Rotterdam worden de huizen ook wat kleiner. Dit geeft een probleem, namelijk een hoop spullen maar weinig plek. Door meubels in huis te nemen die je op meerdere manieren kan gebruiken kan je ruimte overhouden. Omdat deze trend nog redelijk in opmars is, zijn er nog niet heel veel van deze multifunctionele meubels te vinden. Toch kan je wel aan dit soort meubels komen door bijvoorbeeld zelf aan de slag te gaan meubelwielen van wielenoutlet.nl.

Duurzaamheid staat voorop!

Het is misschien wel de trend in het algemeen van 2020 “duurzaamheid”. Mensen worden steeds milieubewuster dus dat komt ook terug in hun meubels. In de afgelopen jaren bleek dat we steeds meer teruggaan naar het oude, dus vintage en retro meubels zijn weer hot en happening. Zo kan je gemakkelijk een kast inkopen bij de kringloper of misschien wel een oud meubel van je opa en oma overnemen? Design het zelf tot jouw perfecte meubel door een beetje verf of wat op te schuren en het is weer zo goed als nieuw. Zo ben je niet super veel geld kwijt en heb je ook nog eens een dierbaar bezit in huis wat past bij de bij de stijl van je interieur.

Warme en natuurlijke kleuren

In hetzelfde straatje duurzaamheid liggen ook de kleuren voor in huis. Omdat we steeds meer retro en vintage meubels gaan gebruiken, komen ook de aardse kleuren meer terug. Door deze kleuren toe te passen in je huis oogt je huis een stuk rustiger en kalm.

Het Scandinavische tintje

Vorig jaar was het al immens populair en in 2020 stopt het zeer zeker niet. Een Scandinavisch interieur is nog steeds hot. Maar wat is nou een Scandinavisch interieur? Je kan deze interieur stijl herkennen aan dat er een hoop hout in voorkomt en veel lichte kleuren erbij aan te pas komen. Deze trend gaat ook mooi hand in hand met de multifunctionele meubels omdat er vaak een opbergruimte in voorkomt en het vaak heel minimalistisch is. Een echte aanrader voor 2020 dus!

No Comments

Leave a Comment