Wat zijn de meest inspirerende vergaderplekken?

Een inspirerende vergaderplek bepaalt de mate van succes van een bijeenkomst. Een vergadering, congres, event of training hoort effectief, inspirerend en motiverend te zijn. Alleen zo wordt het maximale resultaat behaalt. Wat zijn nu de kenmerken van een inspirerende locatie?

Locatie met daglicht

Zorg dat de vergaderplek daglicht heeft. Ramen met uitzicht op de natuur zorgt voor nieuwe inspiratie. Daglicht geeft nieuwe energie.

Buitenlocatie

Een unieke locatie in de buitenlucht draagt bij aan een succesvolle vergadering. Met een buitenvergadering verandert de hele dynamiek onder de deelnemers en daarmee ook de effectiviteit van een teamoverleg, training of strategisch overleg.

Tijdens de pauze naar buiten

Dankzij het Nederlandse weer zijn buitenvergaderingen niet elke dag mogelijk. Kies daarom voor een vergaderlocatie met veel daglicht en zorg dat deelnemers altijd tijdens de pauzes naar buiten kunnen. Een koffiebreak met weids uitzicht, buiten lunchen aan een picknicktafel of een wandeling door de natuur geeft nieuwe frisse energie. Varieer tussen binnen vergaderen en buiten pauzeren

Gevarieerd programma

Combineer plenaire sessies in een grote zaal met verschillende breakouts in kleinere zalen. Een locatie met meerdere zalen, zorgt voor afwisseling. Deelnemers blijven in beweging en de wisselende samenstelling resulteert in een actieve houding. Begin de vergadering bijvoorbeeld met een inspirerende presentatie in een grote plenaire zaal met uitzicht op de natuur. Zorg voor een (buiten) pauze na deze gezamenlijke start of zorg voor een pauze in een ruim opgezette lounge met uitzicht op de natuur. Deel de deelnemers na de pauze op in meerdere kleinere sessies verspreid over verschillende breakoutzalen, om daarna weer samen te komen in de plenaire zaal.

Teambuilding mogelijkheden bij de locatie

Na een dag vergaderen nieuwe inspiratie opdoen? Ga naar buiten voor een heerlijke bbq of een leuke teambuildingactiviteit, zoals schermen, boogschieten of schapendrijven.

De meest inspirerende vergaderplek is een congrescentrum gelegen in de natuur, op een landgoed of aan het water. De locatie kenmerkt zich door verschillende zalen met daglicht en de ruimte om of buiten te vergaderen, te pauzeren of de vergadering af te sluiten met een teambuildingactivitiet. Een congrescentrum midden in de natuur ademt een bijzondere rust en charme uit en maakt de ervaring voor alle deelnemers onvergetelijk.

No Comments

Leave a Comment