Wat zijn de voordelen van bamboe wc-papier?

Misschien heb je er nog niet eerder van gehoord, maar er bestaat tegenwoordig bamboe wc papier. Zeker als je heel veel bezig bent met duurzaamheid en met je eigen gezondheid, is het de moeite waard om je eens te verdiepen in het gebruik, en de kenmerken van bamboe wc papier. Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die hier gebruik van maken en het is interessant om over te stappen op dit product. Er zijn namelijk erg veel voordelen voor het milieu. Onderstaand vind je meer informatie over de kenmerken van bamboe wc papier en over de verschillen met regulier toilet papier. Lees verder!

Wat zijn de voordelen voor het milieu?

Bamboe wc papier wordt uiteraard gemaakt van bamboe en dit heeft meerdere voordelen voor het milieu. Het toiletpapier van Bamboi is bijvoorbeeld helemaal chemicaliën vrij waardoor er geen giftige, milieuvervuilende stoffen hoeven te worden gebruikt bij de productie. Ook is bamboe de plant die het snelste groeit van alle planten in de wereld. Bij het oogsten van bamboe blijven de wortels intact en groeit de bamboe uit zichzelf weer terug. Er zijn verschillende soorten bamboe. Sommigen worden door panda’s gegeten maar de bamboe die gebruikt wordt voor toiletpapier niet. Bamboe heeft een krachtige natuurlijke CO2 opslag maar de bamboe moet wel af en toe geoogst worden zodat de bamboe de koolstof het beste uit de lucht kan blijven halen. Van de geoogste bamboe kan dan toiletpapier worden gemaakt. 

Wat zijn de verschillen met normaal toiletpapier?

Uiteraard is het grootste verschil tussen bamboe wc papier en regulier wc papier dat bamboe wc papier is gemaakt en regulier toiletpapier niet. Maar er zijn meer verschillen. Bamboe kan verbouwd worden zonder pesticiden en chemicaliën of kunstmest. Dit komt omdat er veel natuurlijke antistoffen in bamboe zitten dus het is simpelweg niet nodig om bij de productie gebruik te maken van deze giftige stoffen. Hierdoor is veel bamboe wc papier dus vrij van chemicaliën en is het vaak ook zachter dan regulier wc papier.  Ben je al overtuigd van de voordelen van bamboe wc papier? Maak dan vandaag nog de overstap!

 

No Comments

Leave a Comment