Wat zijn de voordelen van private lease?

Een nieuwe manier van autorijden. Dat is waar private lease voor staat. Wat is er dan nieuw? Dat je in plaats van er een te kopen, je een (nieuwe) auto privé least – wellicht beter bekend als: huurt – voor een vast bedrag per maand voor een bepaalde tijd. Vaak ben je met private lease in vergelijking met kopen zelfs goedkoper uit. Deze nieuwe manier van autorijden wordt steeds populairder in Nederland. In dit artikel vertellen wij je waarom.

1.     Private lease = overzichtelijk

Een van de eerste voordelen van private lease is dat je niet meer voor onverwachte kosten komt te staan. Met private lease rijd je namelijk een (nieuwe) auto voor een vast bedrag per maand voor een bepaald tijd. Je weet dus vooraf precies wat je maandelijkse kosten zijn. Haast alle kosten zijn inbegrepen. Een uitzondering hierop zijn bijvoorbeeld de kosten voor benzine, de kosten voor een wasbeurt en de kosten voor eventuele verkeersboetes. Maar voor onverwachte rekeningen van de garage hoef je niet meer bang te zijn. Welke kosten zijn er zoal inbegrepen?

  • Kosten voor reparatie;
  • Kosten voor onderhoud;
  • Kosten voor motorrijtuigbelasting, ook wel wegenbelasting;
  • Kosten voor het vervangen van de banden;
  • Kosten met betrekking tot schadeherstel;
  • Kosten met betrekking tot glasreparatie.

Tevens zijn de kosten voor bepaalde verzekeringen, zoals een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering en een schadeverzekering voor inzittenden, inbegrepen. Evenals afleverings- en afschrijvingskosten, en de kosten voor verwijderingsbijdrage.

2.     Private lease = goedkoop

Private lease staat ook voor goedkoop auto leasen. Vanwege het schaalvoordeel dat leasemaatschappijen hebben, is private lease vaak een goedkopere optie dan kopen. Helemaal wanneer je een nieuwe auto met geleend geld zou financieren. Bij veel schadevrije jaren is dat voordeel overigens beperkt. Private lease maatschappijen kunnen op grote schaal auto’s afnemen, waardoor zij scherp kunnen onderhandelen over de prijs. Datzelfde geldt voor onderhoud en verzekeringsmaatschappijen, waarmee zij veelal een behoorlijk gunstige financieringsovereenkomst kunnen afsluiten. Voor wat betreft vaste kosten is private lease dus goedkoper dan kopen, omdat je niet ineens een groot bedrag hoeft neer te leggen. Uiteraard zijn onder andere de contractduur en het aantal kilometers van invloed op het vaste maandbedrag, waardoor private lease ook flink in de kosten kan oplopen. Iets om in de gaten te houden dus.

3.     Private lease = handige financiering

Behalve dat je met private lease in verschillende goedkope lease auto’s (Hyundai i10, Renault Twingo, Kia Picanto en Volkswagen Up!) kunt rijden, staat private lease ook voor een handige financiering. Om te kunnen private leasen, heb je geen spaargeld nodig, maar alleen een vast inkomen. Voor wie bij kredietverstrekkers geen of moeilijk geld kan lenen, is private lease ook een optie. Dat betekent dat ook oudere consumenten (senioren) mee kunnen doen aan de wonderlijke wereld van private lease.

Natuurlijk kent private lease nog andere voordelen. Welke ken jij nog meer?

No Comments

Leave a Comment