Wat zijn nikkelvrije sieraden?

Nikkelvrije sieraden zijn sieraden die uitsluitend gemaakt worden van nikkelvrij titanium. Deze sieraden zijn geschikt voor mensen waarvan de huid snel geïrriteerd raakt door het dragen van sieraden. Nikkelvrije sieraden zijn dus erg plezierig om te dragen, aangezien je er geen uitslag van krijgt. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg licht.

Nikkelvrije sieraden zijn de perfecte uitkomst voor mensen met een nikkelallergie. Veel mensen zijn namelijk allergisch voor nikkel. Ze krijgen hierdoor huidirritaties, zoals rode en jeukende pekken. Nikkel komt namelijk veel voor in sieraden, zoals oorbellen, ringen, kettingen en armbanden. Nikkel is een niet-edelmetaal. Bij FAYE Sieraden hebben we voornamelijk nikkelvrije sieraden, zoals onze oorbellen met initialen en ring met initialen. Hierdoor kan iedereen onze sieraden met plezier dragen, zonder er uitslag van te krijgen.

Er is zelfs een richtlijn opgesteld voor de verwerking van nikkel in sieraden. Bedrijven die sieraden maken moeten zich namelijk aan bepaalde wetten houden. Zo is er een wet die verbiedt dat producenten geen nikkel mogen verwerken in producten, zoals sieraden. Dit aangezien de nikkel langdurig in contact komt met de huid. Dit mag alle mits het nikkelgehalte onder een bepaalde waarde blijft.

Er zijn twee soorten types van nikkelallergie. Zo heb je de contactallergie. Hierbij krijgen mensen een allergische reactie zodra ze nikkel alleen maar hebben aangeraakt. Ongeacht de duur van de aanraking. Dit is een vrij agressieve vorm van nikkelallergie. Het andere type is wat minder agressief. Dit is wanneer het nikkelmetaal direct in aanraking komt met een wond. Bijvoorbeeld als je oorbellen laat schieten. Dan komt het metaal direct in aanraking met je bloed. Je kan hiervan dan een allergische reactie krijgen.

Veel sieraden zijn ook verguld. Dit betekent dat het nikkelvrije sieraad voorzien is van een extra laagje zilver of goud. Hierdoor verkleuren de sieraden minder snel en heb je langer plezier van je sieraden.

Mocht je zelf last hebben van een nikkelallergie dan is het altijd goed om te kijken bij de aanschaf van je sieraden om te kijken of het nikkelvrij is. Ook wanneer je een sieraad cadeau geeft, dan kun je beter nikkelvrije sieraden geven. Dan weet je zeker dat het altijd goed is.

No Comments

Leave a Comment