Welk type matras heb ik nodig?

Er zijn vier belangrijke matrastypes: schuim, binnenvering, hybride en gelrooster. Lees verder voor meer info over de types en de voor- en nadelen van elk!

Hoeveel soorten matrassen zijn er?

Voor alle duidelijkheid: de beste matrassen die tegenwoordig op de markt zijn, kunnen worden ingedeeld in vijf categorieën: binnenvering, schuim, hybride, latex en luchtbed.

Het type matras wordt bepaald door de constructie en de materialen. Hoewel er enkele zeldzame of exotische matras ontwerpen zijn die niet in deze vijf categorieën passen, zijn die uitzonderingen voor de overgrote meerderheid van de matras kopers waarschijnlijk geen overweging. Een matras kopen kan dan ook moeilijker zijn als je niet het verschil weet tussen de verschillende type matrassen.

Traagschuim

Traagschuim is ontworpen om zacht te worden en zich aan te passen aan de vorm van uw lichaam als u gaat liggen, voor drukverlichting, ondersteuning en beweging isolatie. Het is verkrijgbaar in verschillende comfortniveaus, van stevig tot pluche, en veel van onze merken bieden matrassen van traagschuim aan. Als je op zoek bent naar een matras in een doos, bieden wij vele schuim opties!

Het meest geschikt voor:

– Zijslapers

– Partners die een bed delen.

Zijn er verschillende soorten traagschuim matrassen?

Er zijn veel verschillende variaties van schuimmatrassen omdat er honderden manieren zijn waarop de binnenlagen kunnen worden gerangschikt.

Zo beschrijven traagschuim matrassen bedden waarbij traagschuim het belangrijkste materiaal is in het comfortsysteem. Voor de meeste andere schuimmatrassen is er geen specifieke term voor de verschillende constructie- en lagen methoden.

Binnenvering

Traditionele veer bedden hebben de oorspronkelijke matras technologie, waardoor ze een beproefde en ware optie zijn. Veermatrassen gebruiken een ondersteuningssysteem van metalen veren of spoelen en bieden de grootste verscheidenheid aan comfort. Ze zijn uiterst duurzaam en verkrijgbaar in bijna alle prijsklassen.

Het meest geschikt voor:

– Rugpijn

– Zijslapers.

Hybride matrassen

Hybride matrassen bieden ondersteuning en comfort door een combinatie van binnenvering- en schuim technologie. Kortom, ze bieden het beste van twee werelden en zijn een uitstekende optie wanneer u een specifieke combinatie van ondersteuning en comfort wenst.

Het meest geschikt voor:

– Partners die een bed delen

– Drukverlaging.

Geltechnologie 

Gelraster matrassen zijn een soort hybride met geavanceerde gel technologie. Ze voelen tegelijkertijd stevig en zacht aan en zijn ideaal om uw wervelkolom in lijn te houden. De open gelstructuur helpt u de hele nacht koel te blijven.

Geschikt voor:

– Partners die een bed delen

– Warme slapers.

 

No Comments

Leave a Comment