Welke energieleverancier is nu echt de groenste?

Steeds meer mensen kiezen voor groene energie. Maar wat is groene energie nu eigenlijk? Energie mag het predicaat “groen” of “duurzaam” dragen wanneer de stroom duurzaam is opgewekt. Dat hoeft niet per sé in Nederland te zijn. In Noorwegen of IJsland bijvoorbeeld komt het veelvuldig voor dat er een overproductie is van elektriciteit welke duurzaam is opgewekt. Energie aanbieders kunnen de certificaten hiervoor opkomen en energie die bijvoorbeeld is van kolencentrales of kerncentrales onder de noemer groen verkopen. Dat is voor veel mensen natuurlijk niet voldoende, want deze energieleveranciers dragen zelf niets bij aan een duurzamere wereld. Sterker nog; op deze manier wordt in werkelijkheid grijs opgewekte energie in stand gehouden.

 

Onderzoek naar echt groene energieleverancier

Aangezien de behoefte groot is om een goed inzicht te krijgen welke energieleverancier nu daadwerkelijk zelf groene energie opwekt en zich inzet voor een beter milieu is er door verschillende instanties waaronder Natuur & Milieu en Greenpeace recent onderzoek gedaan.  Er is onder meer gekeken hoe duurzaam de geleverde stroom zelf is. Hoe de elektriciteit is opgewekt en of er nog andere investeringen door de leverancier zelf zijn gedaan. De resultaten tussen de energieleveranciers zijn groot en daarmee de keuze voor de consument ook.

 

De duurzaamste energieleverancier

Drie energieleveranciers bezetten de eerste plaats: Pure Energie, Qurrent Energie en Om. “Deze drie energieleveranciers behaalden de maximale score en krijgen een 10”, zegt Goedkoopste-Energieleverancier.net gevraagd naar de resultaten. “Maar niet alleen deze 3 energieleveranciers scoren goed, ook bij VandeBron (9,6), Powerpeers (9), Huismerk Energie (8,6) en Greenchoice (8,5) kan men terecht wanneer er echt voor groene energie gekozen wenst te worden. Daarnaast hoeft groene energie niet duur te zijn, want we zien regelmatig in de energievergelijker dat groene energieleveranciers goedkoper zijn dan aanbieders van grijze energie.”

 

Overdragen klantgegevens

Wie overstapt hoeft bovendien niet bang te zijn dat ze zonder stroom of gas komen te zitten. Alle energie aanbieders raadplegen een centraal register waarbij de gegevens worden opgevraagd op het moment dat een overstap van energiemaatschappij wordt aangevraagd. Vergelijk de kosten van het uw huidige verbruik en vergelijk welke (groene) energieleveranciers u voordelig van energie kunnen voorzien.

No Comments

Leave a Comment