Welke parasol past het beste in je tuin?

Op warme dagen is het wel zo prettig om lekker in de schaduw te kunnen gaan zitten. Zeker als je voor langere tijd buiten wil gaan zitten, is het verstandig om een schaduwplekje te kiezen. Een parasol kan hier de oplossing voor je zijn. Maar welke parasol past het beste in je tuin? En wat als je een kleine tuin of een balkon hebt? Ook dan is er een parasol voor jou!

Staande parasol of een zweefparasol?

  • Staande parasol: Dit is de klassieke parasol die de mast in het midden heeft. Een staande parasol is licht van gewicht en makkelijk op te ruimen, mede omdat ze weinig ruimte innemen. Je kunt met een staande parasol gemakkelijk schaduw aan tafel creĆ«ren door hem aan de zonnige kant van de tafel te plaatsen.
  • Zweefparasol: Bij een zweefparasol is de mast aan de zijkant waardoor hij over een tafel heen geplaatst kan worden. Sommige zweefparasols kun je kantelen zodat je de schaduw perfect kunt positioneren.

Rond, vierkant of rechthoekig?

Of je een ronde, vierkante of een rechthoekige parasol neemt, is eigenlijk gewoon een kwestie van smaak. Een voordeel van een vierkante parasol is dat je hem uitgeklapt beter tegen een muur of overkapping aan kunt zetten. Daarnaast heb je met een ronde parasol met een diameter van drie meter minder schaduw dan een vierkante van drie bij drie meter omdat een ronde parasol geen hoeken heeft. Heb je dus een kleine achtertuin, dan is een ronde parasol misschien beter voor jou.

Accessoires

Ondanks dat je een parasol koopt om buiten in de zon neer te zetten, zal de parasol na vele zonuren toch wel kunnen gaan verkleuren. Ook andere weersinvloeden zoals regen kunnen je parasol langzaam doen verslijten. Het is daarom verstandig om een hoes over je parasol te doen wanneer je hem niet gebruikt. Je kunt ook parasolverlichting bij je parasol kopen voor wanneer het aan het einde van de zomer weer langzaam vroeger donker is en nog wel lekker warm genoeg is om nog even buiten te zitten. En je hebt natuurlijk een parasolvoet nodig, anders blijft hij niet staan!

Parasol op het balkon

Je hebt verschillende opties. Je kunt kiezen voor een muurparasol, deze zit echter vast aan je muur en kun je niet verplaatsen. Of je kiest voor een kleine parasol die kantelbaar is. Zo kun je de parasol in beide hoeken van je balkon plaatsen en zelf bepalen wanneer je in de schaduw wil zitten en wanneer je in de zon wil zitten.

Parasol houdt warmte vast

In de lente en het najaar kan het na een warme dag behoorlijk afkoelen. Een parasol houdt de warmte onder de parasol vast, waardoor je aangenaam nog eventjes kunt blijven zitten. Als je hier ook nog een kleine heater bij pakt, zal je buitenplek nog langer aangenaam blijven. Let hier wel op dat je de heater niet te dicht op de parasol zet dat de parasol te warm wordt en kapot gaat!

Weet je ongeveer wat je zoekt?

Neem dan eens een kijkje op de webshop van 4 Seizoenen Tuinmeubelen. Hier vind je voor iedere tuin een passende parasol met de juiste accessoires. Je kunt hier ook terecht voor al je vragen en andere tuinmeubelen. Wanneer je een parasol koopt, kun je hier wellicht een bijpassende tuinset bij gebruiken. Daarnaast kun je hier allerlei accessoires vinden om je tuin extra gezellig en knus te maken. Zo kun je optimaal genieten van je achtertuin of balkon!

 

No Comments

Leave a Comment