Welke sauna handdoek kies ik?

Niets is lekkerder dan jezelf verwennen met een dagje wellness. Een plek waar je helemaal tot rust kan komen en lekker kunt ontspannen. Dit verwenmoment kan je nog fijner maken door het gebruik van de juiste sauna handdoek. Niets is namelijk vervelender dan jezelf afdrogen met een ruwe handdoek die maar niet wil drogen. Hierdoor wordt jouw rustmoment verstoord. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat je de beste handdoek voor de sauna kiest.

Afmeting

De afmeting van je handdoek is het belangrijkst. Je moet jezelf namelijk helemaal in kunnen wikkelen. Daarnaast is het ook beter voor de hygiëne. Over het algemeen zit je met een handdoek van 2 meter sowieso goed. Als je niet zo lang bent of je koopt er eentje voor de kinderen, dan volstaat een kleinere afmeting ook.

Materiaal

Er zijn veel verschillende soorten materialen, maar de beste handdoek voor de sauna is gemaakt van bamboe stof. Dit materiaal is sterk, maar blijft ook heerlijk zacht. Daarnaast is hij ook heel goed in het opnemen van vocht. Een ander voordeel van deze handdoek is dat bamboe minder schadelijk is voor het milieu dat katoen. Hierdoor is de handdoek ook nog eens beter voor de aarde.

Sluiting

Er is een kans dat een handdoek van je lichaam afglijdt. Dit is natuurlijk vervelend en je wilt niet dat dit gebeurt. Als je de gedachte dat jouw handdoek afglijdt vervelend vindt, dan is een handdoek met sluiting fijner. Deze handdoek kun je met knoopjes vastmaken en hierdoor kun je weer rustig rondlopen en hoef je niet bang te zijn dat je handdoek afglijdt. Deze handdoeken zijn in verschillende maten beschikbaar. Voor vrouwen zijn er langere lengtematen, zodat de handdoek om het bovenlijf gedragen kan worden.

Design

Als je de perfecte handdoek hebt gevonden kun je hem nog aanpassen en je eigen persoonlijke touch toevoegen. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar. Je kunt kiezen uit wit of zwart, maar je kunt ook iets meer kleur toevoegen en kiezen voor groen of geel. Het belangrijkste is dat het bij je past en dat je het mooi vindt.

 

No Comments

Leave a Comment