Welke woningsoorten zijn er?

Bij het zoeken naar een nieuw huis moeten er verschillende keuzes gemaakt worden. Eén van deze keuzes is het woningtype. Maar welke types zijn er nou precies? En wat zijn de verschillen? In dit artikel kom je er alles over te weten!

 

Twee onder één kap woning

Eén van de bekendste woningtypes is de twee onder één kap woning. Zoals de naam doet vermoeden bestaat dit type uit twee aparte woningen onder één zelfde dak. De woningen delen hierdoor dus ook één zelfde tussenmuur. Een nadeel hiervan is dat er meer geluidsoverlast ervaren kan worden van de buren dan bij een vrijstaande woning. Een voordeel is echter dat er minder kans op geluidsoverlast is dan bij rijtjeswoning, omdat er maar aan één kan directe buren zitten. Ook beschikken twee onder één kap woningen over redelijk wat ruimte.

 

Rijtjeswoning

Het volgende type is bovenstaand al even kort genoemd; een rijtjeshuis. Dit is veruit het meest voorkomende woningtype in Nederland. Zoals de naam wederom verraad staat dit type in een rijtje met dezelfde soort huizen aan elkaar. Hierdoor heeft dit woningtype dus aan twee kanten buren (met uitzondering van de eerste en de laatste in de rij). Hierdoor wordt dit type ook wel een “tussenwoning” genoemd.

Voordelen van dit type zijn dat ze relatief goedkoop zijn en vaak zowel een voor- als achtertuin hebben. Nadelen zijn dat dit soort huizen vaak beperkte ruimte hebben en er veel kans op geluidsoverlast is.

 

Vrijstaande woning

De vrijstaande woning heeft geen directe buren. Hierdoor heb je dus bijna geen kans op geluidsoverlast van buren, wat een groot voordeel is. Ook beschikt dit woningtype meestal over erg veel ruimte. Het zal je dan ook niks verbazen dat dit over het algemeen het duurste woningtype is, wat het grootste nadeel is.

 

Appartement (flat)

Het laatste type dat we in dit artikel bespreken is een appartement. Dit is een woning met maar één verdieping, en wordt ook wel een “flatwoning” genoemd. Een appartement is te bereiken via een gezamenlijke hal. Dit type kan zowel boven, onder als naast buren hebben. Hierdoor is er dus grote kans op geluidsoverlast. andere nadelen zijn de beperkte ruimte, en dat er geen tuin bij zit. Voordelen van een appartement zijn dat ze relatief voordelig zijn, en dat alles gelijkvloers is.

 

Jouw ideale type gevonden?

Heb je na het lezen van dit artikel jouw perfecte woningtype gevonden? Dan is de volgende stap om je huis te verkopen!: Snel huis verkopen aan Bagro Vastgoed.

 

No Comments

Leave a Comment