Werk sneller en efficiënter met spraakherkenning

Heb je ooit moeite om je gedachten zo snel uit te typen als dat ze naar je toekomen?

Ben je het zat om uren achter elkaar op je laptop te zitten?

Heb je er ooit van gedroomd om met je computer te praten en de woorden op magische wijze op het scherm te zien verschijnen? Zou je graag door je kantoor slenteren en dicteren naar je digitale personal assistent?

Dames en heren, de toekomst is hier en deze wordt Dragon NaturallySpeaking genoemd.

Typ zo snel als je praat

Dragon doet wat je zegt – je kunt net zo snel typen als je praat. Een van de grootste initiële hindernissen die ik had, was gewoon vertrouwen dat ik op mijn normale snelheid kon spreken, in plaats van te vertragen voor de software. In tegendeel, Dragon werkt eigenlijk beter hoe sneller je praat. Ik ben een redelijk snelle aanraaktypiste, maar er is geen manier om zo snel te typen als ik tekst met Dragon kan genereren. Zelfs als ik fouten maak en correcties, kan ik nog steeds veel sneller tekst uitbrengen dan voorheen.

Dus ik kan me niet voorstellen om terug te gaan naar het typen van artikelen. Zelfs als ik een korte e-mail schrijf, merk ik dat ik vaak ongeduldig overstap naar Dragon, omdat ik weet dat ik het veel sneller kan doen via spraak.

Het duurt niet lang om te leren

Verschillende mensen hadden me gewaarschuwd dat spraakherkenningssoftware een aanzienlijke ‘leercurve’ met zich meebrengt voordat je het goed genoeg kent om het effectief te gebruiken. Maar dit was niet mijn ervaring, althans wat het opstellen van artikelen betrof. Ik moest een paar basiscommando’s leren, maar het spreken en de tekst op het scherm zien was opmerkelijk soepel.

Het verbetert met de tijd

Vreemd genoeg voelt het alsof de Dragon software meer leert dan jij. En hoe meer je het gebruikt, hoe meer het went aan je accent en vocabulaire, dus hoe beter het wordt. Als je het instelt, raad ik aan om het bestanden op je harde schijf te laten scannen om ongewone woorden en namen op te halen die je vaak gebruikt. Meteen vanaf het begin was het bijna griezelig om Dragon woorden als ‘Iggy Pop’ en ‘Tyler Durden’ te zien herkennen van het scannen van mijn documenten.

Je kunt door je kantoor wandelen

Als je Dragon koopt, zorg dan dat je de draadloze versie krijgt, die wordt geleverd met een Bluetooth-headset, anders mis je een van de coolste functies van de software. Met behulp van de draadloze headset kunt u letterlijk opstaan ​​en weglopen van uw computer, tekst dicteren terwijl u door het kantoor wandelt. Of gewoon opstaan ​​en strekken, of achterover leunen in je stoel. Dit geeft een ongelooflijk gevoel van vrijheid en gemak in vergelijking met de eindeloze uren die ik heb doorgebracht met typen.

Enkele zeer coole webfuncties

Stel dat u aan een artikel werkt en wilt controleren wanneer de Mona Lisa is geschilderd. Zonder je tekstverwerker te verlaten, hoef je alleen maar te zeggen ‘zoek Wikipedia naar Mona Lisa’ – en (bijna) voordat je ‘zoek Wikipedia naar Mona Lisa’ kunt zeggen, is Dragon naar je webbrowser gegaan en het relevante artikel geopend. Idem Google-zoekopdrachten – zeg gewoon ‘zoek op internet naar Mona Lisa’ en de zoekopdracht verschijnt vrijwel onmiddellijk. Het is net zo gemakkelijk om de namen van websites in de adresbalk van de browser te dicteren en Dragon te vertellen ‘daarheen te gaan’. Dus sommige aspecten van surfen op het web zijn verbijsterend goed.

No Comments

Leave a Comment