WOZ waarde te hoog? Teken bezwaar aan!

WOZ waarde te hoog? Vind jij de WOZ waarde van jouw woning te hoog dan kun je bezwaar WOZ aantekenen. Weet je niet of van jouw woning de WOZ waarde te hoog is probeer er dan achter te komen wat de WOZ waarde is van hetzelfde type huizen bij jou in de omgeving. In Nederland wordt gemiddeld jaarlijks gemiddeld 300 miljoen euro te veel betaald door te hoog ingeschatte WOZ waarde. Dit geld gaat voor een deel naar de gemeente maar het overgrote deel gaat naar de belasting. De belastingen die hoger uitvallen omdat de WOZ waarde te hoog is zijn onder andere de inkomstenbelasting, de gemeentelijke belastingen en het waterschap. Van de bezwaarschriften die zijn ingediend in 2018 tegen een toe hoge WOZ waarde is in 2018 bijna 41 % gehonoreerd! De woningwaarde van deze bezwaarmakers werd met gemiddeld 10 % verlaagd.

Je kunt gratis WOZ bezwaar in laten dienen via een bezwaarmakers bureau

Je kunt, in plaats van zelf een bezwaar WOZ in te dienen, dit gratis laten doen door een gespecialiseerd bezwaarmakers bureau. Zij kunnen dit gratis voor je doen omdat de gemeente wettelijk verplicht is de kosten, van deze bezwaar aanvraag, te betalen wanneer het bezwaar gehonoreerd wordt. Het indienen van een WOZ bezwaar via een bezwaarmakers bureau wordt vaker gehonoreerd dan dat van een particuliere indiener. Veel gemeentes in Nederland demotiveren het indienen van een WOZ bezwaar. Er wordt vaak aangegeven dat de slagingskans voor het indienen van een WOZ bezwaar slechts een slagingskans heeft van ongeveer 2 % én dat de besparing minimaal is. Het indienen van WOZ bezwaar door een bezwaarmakers bureau heeft een veel hogere slagingskans omdat deze werkt met taxateurs die zijn gespecialiseerd op het gebied van de Wet WOZ.

Een lagere WOZ betekent minder betalen aan gemeente én belasting

Wanneer jouw WOZ waarde te hoog is kun je WOZ bezwaar laten indienen door een bezwaarmakers bureau. In heel veel gevallen wordt dit bezwaar gehonoreerd en wordt er een lagere WOZ waarde bepaald. Hierdoor betaal je minder geld aan gemeente en belastingen. Maar hoeveel minder is dat dan? Stel dat de WOZ waarde van jouw woning wordt verminderd met € 30.000 dan betaal je voor de OZB gemiddeld € 33 euro minder (afhankelijk per gemeente). Maar ook voor de watersysteemheffing, het eigenwoningforfait en de inkomstenbelasting hoef je minder af te dragen. Bij elkaar gemiddeld € 60,- per jaar. Natuurlijk zijn deze bedragen afhankelijk van inkomen, van de WOZ waarde van je huis en of je AOW ontvangt of nog werkend bent. Deze verlaging geldt in elk geval dan wel voor alle komende jaren!

Bezwaar aantekenen wanneer de WOZ waarde te hoog is loont!

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen loont het om bezwaar aan te tekenen als jij denkt dat de WOZ waarde te hoog is van jouw woning. Wanneer je hiervoor een bezwaarmakers bureau inschakelt beoordelen zij vooraf de slagingskans. Wanneer zij jouw opdracht aannemen is deze slagingskans groot!. Het indienen van WOZ bezwaar is gratis als je dat doet bij een bezwaarmakers bureau.

Omdat het indienen van bezwaar WOZ via een bezwaarmakers bureau gratis is heb je ook niets te verliezen! Neem nu contact op met de bezwaarmaker

No Comments

Leave a Comment