Zelf je buitenboordmotor repararen

Wanneer de buitenboordmotor van je boot het begeeft, is dit erg vervelend. Ten eerste heb je het probleem dat je stuurloos op het water rond dobbert. En zodra je geholpen bent, of jezelf naar de kade hebt geholpen houdt de ergernis niet op: tijd voor de reparatie. Monteurs kunnen soms behoorlijke bedragen vragen voor de reparatie van je buitenboordmotor, terwijl je sommige kleinere reparaties eenvoudig zelf kan doen. Hiervoor heb je wel een aantal zaken nodig.

Goede onderdelen

Een reparatie begint natuurlijk bij de juiste diagnose. Zodra je dit gedaan hebt, kan je op zoek naar de onderdelen voor je buitenboordmotor om de reparatie succesvol te kunnen volbrengen. Ga hier voor onderdelen van goede kwaliteit en de onderdelen voor de juiste motor. Zo heb je speciale Yamaha buitenboordmotor onderdelen, honda buitenboordmotor onderdelen en speciale onderdelen voor andere merken.

Goed gereedschap

Met goede onderdelen alleen ben je er nog niet, deze moeten immers nog gemonteerd worden. Hiervoor heb je het juiste gereedschap nodig. Voor veel reparaties heb je genoeg aan het gereedschap wat je in een reguliere gereedschapskist vindt. Toch kan het zo zijn dat je voor jouw reparatie gespecialiseerd gereedschap nodig hebt. Dan kan het zelf repareren nog behoorlijk in de kosten lopen. Overweeg dan ook altijd even om het uit te besteden.

Goed stappenplan

Op internet vind je een breed aanbod aan stappenplannen voor het repareren van een buitenboordmotor. Lees hier altijd wel goed de reviews en comments van, aangezien er ook veel onzinnige stappenplannen beschikbaar zijn.

Technische kennis

Om een solide stappenplan uit te voeren, heb je toch wel altijd een basis aan technische kennis nodig. Mocht je dit niet hebben, laat een reparatie dan altijd over aan een specialist. Met een slechte reparatie kan de motor erger beschadigd raken en zelfs voor gevaar zorgen. Daarnaast is het extra vervelend als een motor kapot gaat terwijl je op open water bent. Voorkom dit dus met een degelijke reparatie.

No Comments

Leave a Comment