Zelf vloer leggen of iemand inhuren?

Misschien ben je net verhuisd of wil je jouw huis opknappen en wil je een nieuwe vloer in jouw huis hebben. Je kunt ervoor kiezen om de vloer zelf te leggen of iemand in te huren. Maar wanneer leg je een vloer zelf en wanneer kies je er toch voor om het uit te besteden? Om je te helpen hebben we wat voor- en nadelen verzameld voor het zelf aanleggen van een vloer en het laten leggen van een vloer.

Nadelen van het leggen door een bedrijf

Een van de grootste nadelen van het laten leggen van een vloer door een bedrijf is dat het erg prijzig kan worden. Zeker als je maar een klein budget hebt, kan het nog erg tegenvallen om je vloer goed gelegd te krijgen door een bedrijf. Daarnaast leveren niet alle bedrijven garantie op jouw vloer. Dat betekent dus ook dat als het slecht gelegd is dat je er vrijwel niets aan kunt doen. Natuurlijk zijn dit uitzonderingen en kun je vaak online goed uitzoeken welke bedrijven wel of niet goed zijn.

Voordelen van het leggen door een bedrijf

Natuurlijk zijn er niet alleen nadelen als je een vloer laat leggen door een bedrijf, mits het wel een professioneel en eerlijk bedrijf is. Dan kun je er vanuit gaan dat je een kwalitatieve vloer krijgt die mooi is aangelegd. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over meten, hoeveel materiaal je nodig hebt en nog veel meer andere dingen. Een ander groot voordeel is dat bedrijven veel meer gereedschappen en materialen hebben. Zo kan het voor jou anders ook erg hoog oplopen in de kosten, puur omdat je een bepaald gereedschap of machine mist. Bijvoorbeeld: het leggen van een vloer is het belangrijk om deze te laten egaliseren en hiervoor heb je een cementmixer en een grote kuip nodig. Niet iedereen heeft een cementmixer thuis en deze zijn ook erg prijzig.

Nadelen van het zelf leggen

Eén van de grootste nadelen van het zelf leggen is dat als het je eerste keer is je gewoonweg de ervaring mist. Je kunt veel dingen online opzoeken, maar dit betekent niet dat je meteen alles kunt weten. Ook kun je jezelf helaas geen garantie geven, mocht je het dus slecht aanleggen dan moet het ook zelf weer oplossen. Dan komt er nog een nadeel bij: je bent waarschijnlijk net zo veel geld of zelfs meer geld kwijt als je het slecht hebt aangelegd. Je kunt het natuurlijk niet zo laten, dus je moet het of weer opnieuw doen of je moet alsnog een professional inschakelen.

Voordelen van het zelf leggen

Misschien heb je al wat meer ervaring met het leggen van een vloer. In dat geval kan het erg voordelig zijn om zelf een vloer te leggen. Als je goed de ruimte meet en het juiste materiaal gebruikt, kan het zijn dat het goedkoper is. Daarnaast hoef je ook geen rekening te houden met werktijden van bedrijven, want je kunt gewoon zelf aan de slag. Ten slotte wordt je er zelf ook erg handig van!

No Comments

Leave a Comment