Zelfstandig blijven wonen of toch verhuizen naar een woonzorgappartement?

zelfstandig wonen

Naarmate je ouder wordt, zul je er steeds vaker over nadenken hoe lang je nog thuis kunt blijven wonen. De meeste ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig wonen, maar verhuizen hoeft ook helemaal niet verkeerd te zijn. Je hebt tegenwoordig prachtige woonzorgappartementen waar je fijn en zorgeloos kunt leven. In deze blog bespreken we de mogelijkheden om zelfstandig te blijven wonen en de voordelen van een woonzorgappartement.

Zelfstandig wonen

Zelfstandig wonen heeft voor veel ouderen altijd nog de voorkeur. Ze kunnen in hun vertrouwde omgeving blijven en ze behouden een gevoel van zelfstandigheid. Bovendien zijn sociale contacten zo beter te onderhouden en heb je zelf de touwtjes in handen over je eigen huis. Maar zelfstandig blijven wonen brengt ook een aantal nadelen met zich mee. Zo is er lang niet altijd voldoende zorg in de woonomgeving mogelijk. Je zult vaker een beroep moeten doen op je naasten en er zullen aanpassingen aan je woning moeten worden gedaan. Hierbij kun je denken aan een traplift, een bedbeugel, toiletbeugel, douchekruk, en toiletverhoger. Ook kun je voor de veiligheid kiezen voor een valalarm, wandbeugels en rookmelders. Beweeg je je voort door middel van een rolstoel, rollator of scootmobiel? Dan zijn drempelhulpen nodig. Als je in een rolstoel zit, moet wellicht ook het aanrecht worden verlaagd.

Verhuizen naar een woonzorgappartement Domus Magnus

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om te verhuizen naar een woonzorgappartement. Mooie woonzorgappartement vind je bijvoorbeeld bij Domus Magnus. Het grote voordeel hiervan is het feit dat je alle benodigde zorg binnen handbereik hebt. Toch woon je in een sfeervol, monumentaal pand waar je je echt thuis voelt. Hier heb je een eigen appartement die je naar je eigen smaak kunt inrichten. Ook zijn er gemeenschappelijke ruimtes zoals het restaurant en de recreatieruimte. Je kunt meedoen aan allerlei leuke activiteiten zoals een huiskamerconcert, lezing of kunstworkshop, maar dit is natuurlijk niet verplicht. Bovendien kun je dag en nacht rekenen op goede zorg. Je hoeft je nergens zorgen over te maken, er wordt elke dag lekker eten geserveerd en je was wordt gedaan. Ook je familie is van harte welkom.

De keuze maken

Bij het maken van de keuze is het belangrijk om alle voor- en nadelen goed af te wegen. Blijf je liever in je fijne vertrouwde omgeving, waar je wel een aantal zaken moet aanpassen om zelfstandig te kunnen blijven leven? Of verhuis je toch naar een woonzorgappartement, waar je prachtig kunt wonen en voorzien bent van alle zorg? Als je alle voor- en nadelen hebt afgewogen, kun je een goede beslissing nemen.

No Comments

Leave a Comment