Zijn trampolines veilig voor kinderen?

Niets is zo belangrijk voor de gezondheid, het geluk en de groei van uw kinderen als deelnemen aan een actieve levensstijl. Oefening boeit hun verbeelding, verdrijft hun energie en stimuleert cruciale lichamelijke en geestelijke ontwikkeling.

Elk opgroeiend kind heeft elke dag minstens een uur beweging nodig, maar 75 procent krijgt niet het niveau van activiteit dat hij nodig heeft. En ze oefenen zo minder als ze ouder worden. Wist je dat 90 procent van de middelbare schoolkinderen niet voldoende beweegt om aan de gezondheidsvereisten te voldoen? Als volwassene moet je ook in beweging blijven – ongeveer 30 minuten per dag – hoewel het moeilijk kan zijn om in die tijd te knijpen wanneer je de hectische behoeften van een huishouden, gezin en werk in evenwicht brengt.

In een wereld waar we steeds meer worden afgeleid door technologie, waardoor we ons aan onze banken en schermen blijven vasthouden, moeten we onthouden om lichamelijke activiteit aan te moedigen. Het bezit van een trampoline is een gemakkelijke manier om leuke, toegankelijke oefeningen voor het hele gezin te krijgen! Als u overweegt om een ​​trampoline voor uw achtertuin te kopen, maakt u zich misschien zorgen over hoe u uw kinderen op de trampoline kunt beschermen.

Hieronder enkele veiligheidsinstructies:

  1. Controleer regelmatig het oppervlak van de trampoline

Controleer voordat u springt op gevarenplekken, zoals loszitten, rafelen, gaten of slijtage, om verwondingen tijdens het springen te voorkomen. Omdat gladde oppervlakken gevaarlijk zijn voor het springen, moet u ook altijd zorgen dat uw trampoline droog is. Als u schade aantreft, probeer deze dan niet zelf te repareren met oplossingen voor thuis, zoals ducttape. Vreemde materialen kunnen de veer en de kwaliteit van het springen beïnvloeden. Vervang in plaats daarvan het oppervlak door een andere springmat.

  1. Installeer een trampoline met net

Een andere manier om blessures te voorkoen en uw kinderen op een trampoline te beschermen, is door een trampoline met net te installeren. Om uw trampoline zo veilig en stevig mogelijk te houden, kiest u een net van dezelfde fabrikant als uw trampolinemodel. Volg de instructies van de veiligheidshandleiding voor de installatie. Wanneer u uw vangnet hebt opgesteld, zorg er dan voor dat het niet over de rand en onder de springmat uitsteekt; het blokkeren van het zicht onder de mat kan leiden tot gevaarlijke omstandigheden zoals speelgoed of puin dat onder de trampoline achterblijft.

  1. Laat de trampoline zakken

Verlaag bovendien uw trampoline-oppervlak bij het installeren om verwondingen door trampoline te voorkomen. Als u uw springmat dichter bij de grond houdt, zorgt u ervoor dat eventuele valpartijen van een kortere afstand zijn en dus minder schadelijk. Het geeft de trampoline zelf ook een beter evenwicht. Dit wordt ook wel een trampoline inground genoemd.

No Comments

Leave a Comment