ZO CREËER JIJ JE DROOMHUIS

Misschien ben je al wel weken, maanden of zelfs jaren op zoek naar je droomhuis, maar voldoet geen enkel huis aan jouw eisen. Het liefste wil je een plekje dat helemaal naar jouw eigen smaak is. Een rijtjeshuis, een vrijstaand huis of een appartement: de keuze is reuze hier in Nederland. Maar als je een huis wilt dat aan ál jouw wensen voldoet, zal je waarschijnlijk wat aanpassingen moeten doen. Als je zelf handig bent, kun je dit zelf doen. Maar het kan ook goed zijn om hier de hulp van professionals voor in te schakelen. Zo krijg je eindelijk dat droomhuis!

Eigen aanpassingen doen

Ook zonder een professional kan jij de binnenkant van je huis mooi opknappen. Een likje verf, een andere vloer of nieuwe raamdecoratie kan je huis een hele andere look en feel geven. Bedenk eerst het kleurenpalet waarvoor je wilt gaan. Op basis daarvan kan je alles aanpassen. Voor meer sfeer is een warm kleurenpalet de juist optie. Dit zijn kleuren zonder blauwe ondertoon zoals beige, bordeauxrood en okergeel. Ben je meer van de veilige kleuren? Met de 60-30-10-regel creëer je alsnog rust in huis. Deze regel houdt in dat je 60% van je interieur invult met een dominante kleur zoals wit. 30% bestaat uit een secundaire kleur zoals blauw en 10% bestaat uit een accentkleur zoals okergeel. Dus verf bijvoorbeeld je muren wit, neem een blauwe bank en leg er okergele kussentjes op. Zo creëer je balans in je huis. Bij de vloer is het belangrijk dat deze bestand is tegen intensief gebruik en een basis voor het kleurenpalet vormt.

Dan nu de raamdecoratie. Deze moeten in je woonkamer een goede combinatie bieden tussen genoeg licht en privacy. Populaire raambekleding voor in de woonkamer zijn bijvoorbeeld houten jaloezieën of shutters. Deze hebben een luxe en warme uitstraling. Ook populair zijn rol- en vouwgordijnen. Deze zijn functioneel en modern. Je kunt natuurlijk ook voor gordijnen van veneta.com gaan. Het voordeel van gordijnen is dat ze bij elke stijl en kleurenpalet passen. Dan is het nu alleen nog een kwestie van gezellig maken. Voeg accessoires zoals planten en lampen toe en je huis voelt weer helemaal als nieuw.

Architect inschakelen

Misschien wil je een huis laten bouwen of een grote verbouwing laten uitvoeren. Het is dan verstandig om een architect in te schakelen. Een architect stelt een realistisch plan op voor jouw huis en begeleidt het gehele bouwtraject. Het heeft een paar voordelen om aan te kloppen bij een groot architectenbureau. Hier zijn namelijk meerdere specialisten in dienst die vast en zeker jouw droomhuis kunnen ontwerpen. Zij zijn dan ook gespecialiseerd in het ontwerpen van specifieke onderdelen van een project en het plannen en overleggen van alle stappen. Nadeel van het inhuren van een architect is dat er een flink prijskaartje aan hangt.

Binnenhuisarchitect inschakelen

Woon je op een prachtig plekje, maar ben je niet blij met de styling en inrichting van je huis? Schakel dan een binnenhuisarchitect in. Deze weet niet alleen heel veel van styling en interieur, maar ook hoe je gebouw praktisch ingericht kan worden. Denk dan aan leidingen, stopcontacten en kranen die op de juiste plekken komen te zitten. Als je een architect gaat uitkiezen is het handig om verschillende portfolio’s naast elkaar te leggen. Kies diegene waarvan de stijl jou het meeste aanspreekt en waarvan je denkt dat deze jouw huis van binnen helemaal naar wens kan maken.

No Comments

Leave a Comment