Zo kies je de perfecte (kunst)kerstboom

Elk jaar komt de vraag weer langs: Nemen we een echte of een kunstkerstboom? Ondanks de voordelen die een kunstkerstboom heeft (geen uitval, gaat langer mee, makkelijk in- en uitvouwen) was er altijd één groot nadeel. Een kunstkerstboom ziet er toch erg nep uit en geeft niet de sfeer die een natuurlijke kerstboom wel kan geven. Wat veel mensen echter niet weten is dat de kunstkerstboom de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling doormaakt.

Een kunstkerstboom ziet er nu veel beter uit dan enkele jaren geleden. En door het verbeterde uiterlijk doet de kunstkerstboom niet onder voor een echte boom! Dit is ook terug te zien in de populariteit én aanbod van kunstkerstbomen.

Waar moet je naar kijken?

Maar waar moet je naar kijken? Het belangrijkste is dat je een boom kiest die meerdere jaren mee kan. Een handige truc is om te kijken of de takken heel blijven als je ze ombuigt tussen je vingers. Zo weet je of de boom is gemaakt van goed materiaal en heb je er lang plezier van. Ook is het goed om te kijken of de boom een NEN-certificaat heeft. Een NEN-certificaat betekend dat de boom brandvertragend is.

Genoeg keuze

Er zijn vele soorten kunstkerstbomen. Je hebt de standaard modellen, waar je een goede prijs-kwaliteitsverhouding hebt en je makkelijk een echte kerstsfeer kan creëren, maar je kan ook gaan voor een premiummodel. Bij deze bomen is er meer oog voor detail en gaat langer mee. Ook heeft elke boom verschillende kleuren en zelfs verschillende naaldsoorten, Kijk dus goed naar wat voor soort boom je wilt en wat het beste past in jouw woonkamer.

Een handig overzicht

Met alle verschillende soorten modellen, kleuren en naalden kan je door de bomen het bos niet meer zien. Gelukkig kan je ook online jouw ideale (kunst)kerstboom vinden. Hier heb je een gemakkelijk overzicht en kan je dit overzicht aanpassen aan jouw voorkeuren. Zo heb jij voor je het weet jouw ideale kerstboom die nog jaren meegaat.

No Comments

Leave a Comment