Zo regel jij glasschade of nieuw glas

Je wil prettig wonen in je huis. Belangrijk is dan om veilig en stevig glas in je ruiten te hebben. Een woning met glasschade is onveilig. Niet alleen wordt de kans op inbrekers hoger, ook kunnen weersomstandigheden de schade erger maken en zorgen voor glas op de grond. Ook in andere situaties is het soms nodig om nieuwe beglazing te laten plaatsen. Hier lees je alles over hoe je dat regelt!

Glasschade

Wanneer je glasschade hebt, moet je alles iets anders aanpakken dan wanneer je gewoon nieuw glas wil. Allereerst is het verstandig om te zorgen dat er geen kinderen in de buurt van de schade komen. Eventuele losse stukken op de grond ruim je op. Vervolgens is het verstandig om na te gaan of je verzekerd bent tegen deze schade en hoeveel je van de verzekering kan verwachten.

 

Nieuwe beglazing

Er zijn vele soorten beglazing. Wanneer je nieuw glas wil laten zetten, heb je je hier wellicht al over ingelezen. Ook wanneer je glasschade hebt, kan het slim zijn om ander glas in de plaats te laten zetten. Tegenwoordig zijn er namelijk diverse soorten beglazing, die meer wooncomfort kunnen bieden dan oude glassoorten.

 

Allereerst, dubbel glas. Hoewel de meeste woningen hier al over beschikken, geldt dat niet voor elke woning. Dubbel glas zorgt voor een betere isolatie en is daarom een aanrader.

 

Heb je last van zon op het glas, de schreeuwende kinderen van de buren of wil je er gewoon zeker van zijn dat inbrekers niet naar binnen kunnen? Ook voor deze situaties zijn specifieke glassoorten, denk bijvoorbeeld aan zon- of geluidswerend glas en veiligheidsglas.

 

En monumenten?

Hoewel waarschijnlijk voor velen niet geldt, kan het toch zijn dat het zetten van glas wat ingewikkelder is, omdat je in een monument woont. Voor monumenten gelden vaak andere regels met betrekking tot glas. Het is dan ook verstandig om deze eerst uit te zoeken, voordat je op zoek gaat naar een glaszetter.

 

Bel de glaszetter

Heb je advies nodig over welk glas het best bij jouw woning past of wil je graag aan de slag en nieuw glas laten zetten? Tijd voor de volgende stap, namelijk het uitzoeken van een glaszetter. Het is verstandig om te kiezen voor een professionele glaszetter, zoals Bosch en Nagelhout. Zij hebben verstand van verschillende soorten glas en kunnen deze ook zetten. Voor alles hebben zij een passende glassoort.

No Comments

Leave a Comment